Едно от обещанията в програмата на новото германско коалиционно правителство

...
Едно от обещанията в програмата на новото германско коалиционно правителство
Коментари Харесай

Новото германско правителство ще облекчи получаването на гражданство от чужденци

Едно от обещанията в програмата на новото немско съдружно държавно управление е да облекчи изискванията и процедурите за приемане на поданство от чужденци посредством радикална смяна на законите, написа „ Дойче Веле “.

„ Ние желаеме ново начало във връзка с миграцията и интеграционната политика, както е редно за една съвременна страна на имиграцията “, се споделя в програмата.

„ Решени сме като коалиция да сложим завършек на рестриктивната имиграционна политика от последните години “, споделя депутатът Луизе Амтсберг пред „ Дойче Веле “

Коалицията на социалдемократи, зелени и либерали счита, че измененията ще доведат до понижаване на противозаконната имиграция в страната.

Кандидатите за немски паспорт освен ще би трябвало да дават отговор на по-малко условия, с цел да го получат, само че ще могат да запазят предходното си поданство. Досега това беше допустимо единствено за жители на други страни членки на Европейски Съюз и Швейцария.

Желаещите да станат жители ще би трябвало да живеят в Германия единствено пет години вместо осем. Ще има и облекчени условия за притежаване на немски език за служащите мигранти. Освен това децата на чужденци ще получават автоматизирано немско поданство, в случай че единият от родителите им е живял законно в страната най-малко пет години.

Предложените промени в имиграционната политика на страната към този момент провокираха съществени рецензии от страна на някогашния ръководещи от ХДС и ХСС. Заместник-председателят на ХДС Торстен Фрей упрекна обединението на социалдемократите, Зелената партия и Партията на свободните демократи, че " легализира противозаконната имиграция " и основава нови " тласъци " за мигрантите да идват в Германия.

Лидерът на свободните демократи Кристиан Линднер обаче отхвърли рецензията като опит на ХДС да си извоюва ниша в новата си роля на съпротива след смайващото проваляне на парламентарните избори по-рано тази година. Линднер твърди, че " тласъците " за мигрантите, за които приказва заместник-председателят на християндемократите, в действителност са основани от самия ХДС.

Линднер означи, че обединението ще форсира процедурите по разглеждане на молбите за леговище, " с цел да имат хората изясненост и по този начин да не получават право на непрекъснато престояване ". По думите му имиграционната политика на обединението се стреми на първо място да притегли в страната квалифицирани служащи и " мозъци ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР