Едно от новите попълнения на Арда Милен Желев, даде интервю

...
Едно от новите попълнения на Арда Милен Желев, даде интервю
Коментари Харесай

Милен Желев: Има много потенциал в отбора на Арда

Едно от новите попълнения на Арда Милен Желев, даде изявление за клубния уебсайт на кърджалийци. Желев е на 28 години и играе на поста десен бек. Той идва от Берое, като преди този момент е играл за Славия, Видима Раковски, Ботев (Гълъбово) и Локомотив (ГО).
 Арда взе футболист на Берое Милене здравей, добре пристигнал в Арда.
- Здравейте, добре заварили.

Как се чувстваш, изигра към този момент няколко контроли с тима?
- Чувствам се доста добре, може би едно от нещата е, че има много българи, колективът е добър. Момчетата ме одобриха доста добре, все едно съм тук от една година, това го усетих още на първата седмица. Всичко е съвършено и това е една причина за едно положително развиване. Надявам се да го покажем и резултатите да си дойдат с времето.

Защо избра точно Арда да продължиш своята кариера?
- Доста мислех, имах и други оферти. Може би едно от нещата е, че треньорът доста ме искаше и мислех, че това е мястото за моето развиване. Така го усещах в сърцето, тъй като от много години Арда ме желаеха, по този начин го усещах и по този начин постъпих.

С кои от момчетата се познаваш, тъй като има много играчи, които са минали през Берое, от където идваш и ти?
- С много от момчетата се познаваме, другояче с Ради Василев, Краси Илиев се познаваме по-добре. Но отново желая да кажа, че всички ме одобриха доста добре, нямам проблем.

В Арда ще се залага най-вече на българи, същият модел го ползват и в други български тимове, това ли съгласно теб е вярната тактичност с цел да имаме надлежно и мощен народен тим?
- Времето ще покаже дали е печеливша тази тактичност, само че съм сигурен, че това ще е едно положително развиване за националния тим. Трябва да играят повече българи, повече млади момчета да играят, да се залага на тях. Защото виждате какво е положението в България, доста чужденци, всяка година се повтаря едно и също. Не споделям, че ние сме неповторими, само че считам, че това е пътят и нека всеки го осъзнае и да се залага на повече млади момчета.

Лично ти по какъв начин се приготвяше по време на пандемията, тъй като нямаше опция за общи тренировки?
- Аз си бях на село, там не я усетих карантината. Бях си изготвил стратегия за всеки ден, упражнявах си, беше ми дори прелестно.

Изиграхте към този момент няколко контроли, по какъв начин виждаш стила на игра на Арда при новия треньор?
- Има доста капацитет в тима, сигурен съм в това. На треньорът му би трябвало време да наложи неговия жанр на игра, на нас също с цел да се приспособим към него. Надявам се във времето всичко да се получи и всеки да разгърне цялостния си капацитет, и нещата ще си дойдат на място.

Разкажи нещо за теб, какъв си отвън терена?
- Милен Желев отвън терена в последно време имам нещо като занимание, лов на риба. Нямам концепция какво ми стана, доста се възпламених, зарибих се дори. Още повече, че и в тима открих сродна душа Лъчезар Котев, който също е разпален по риболова. Съдбата очевидно по този начин ни събра, тъй като още на първия лагер бях с него и се заприказвахме. Даже си вървим дружно с него, когато имаме почивни дни. С риболова доста разпущам, релаксирам, да ви кажа почтено, хубаво е.

Коя е най-голямата риба, която си хващал?
- Няма най-голяма риба, тъй като на типа, който пипвам, беше май над 50 сантиметра, мъчно се хваща тази риба по реките.

Предполагам знаеш, че на " Арена Арда " има много усъвършенствания, има нова трева от последно потомство, ново осветяване, табло, въобще много нови неща, изобщо всички предпоставки с цел да играете добър футбол. Предполагам нямаш самообладание да стъпите там?
- Със сигурност нямам самообладание да играем на " Арена Арда ". Това, с което разполага Арда като терени и условия не отстъпва на другите тимове. Видяхме, че новото оборудване е съвършено, работи се бързо. Чувал съм единствено за публиката на Арда, не съм се наслаждавал на нея, Кърджали въпреки всичко е футболен град, сигурен съм, че почитателите ще ни поддържат и се надявам успехите да дойдат.

Какво би споделил на почитателите? - Бих им споделил да поддържат тима в положително и зло, без значение дали падаме или бием, тъй като е значимо в сложни моменти да се поддържаме, а ние ще им се отплатим по най-хубавия метод.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР