Едно от нещата, които със сигурност знаем за настоящата криза,

...
Едно от нещата, които със сигурност знаем за настоящата криза,
Коментари Харесай

Имейл маркетинг по време на криза: Част 1

Едно от нещата, които сигурно знаем за актуалната рецесия, е, че потребителското държание се промени. Някои хора бяха стопански наранени от пандемията и са по-внимателни защо и какъв брой харчат. Други пазарят в необикновени за тях категории и по разнообразни способи, като превес взема онлайн шопингът. Според анкета на Coresight Research 45% от клиентите възнамеряват да заобикалят комерсиалните центрове и след окончателното унищожаване на рестрикциите.

Същевременно клиентите на платформата за имейл маркетинг Sailthru регистрират 2.5% по-висок брой отваряния на нюзлетърите, които изпращат до своите консуматори. Адаптацията на бизнеса към пандемията продължава, по тази причина вижте селекцията на Sailthru от няколко положителни образеца за тактики, използвани и за вас.

Фокусирайте се над новото държание като Best Buy

Миналата година 11% от онлайн поръчките в Съединени американски щати са били взети от магазин. Веригата Best Buy свърши страхотна работа в това отношение, показвайки офертите за взимане от място със известия в имейла и по телефона. На всеки, употребявал услугата, се подсигурява осъществяване до един час, както и безконтактно приемане. Best Buy изпраща и актуализации в действително време за „ пътуването “ на покупката до магазина, от който клиентът е избрал да я получи. Предоставя се и опция някой различен да вземе поръчката, с цел да не бъдат изложени на спомагателен риск възрастни и заболели.

Наградете най-хубавите консуматори като Revolve

Според закона на Парето почти 20% от хората създават 80% от изгодите и облагите. Това е използвано за доста неща, в това число за вашите продажби. Най-добрите ви клиенти ще оказват помощ за стабилизирането на бизнеса ви и в този момент е най-подходящият миг да възнаградите лоялността им.

В самото начало на пандемията компанията за облекло Revolve изпрати имейл до своите топ консуматори, в който им подсети какъв брой значими и скъпи са, като им даде опция първи да виждат нови тоалети преди всички останали, както и да имат достъп до персоналните стилисти на Revolve.

Изоставената кошница на Nike

Имейлът със заглавие „ Забравихте ли нещо? “ незабавно може да спре вниманието на потребителя, който е не запомнил да довърши поръчката си. Посланията, свързани с изоставената кошница, са едни от най-отваряните.

Всяко такова известие би трябвало да съдържа фотоси на продуктите, както и линк, който да препраща към тях. В допълнение Nike включва и лични рекомендации, като и преимуществата на покупката – безвъзмездна доставка, препоръки, проба и така нататък

Предложете онлайн персонализирани потребителски услуги като Williams-Sonoma

Електронната търговия е във напредък от години, само че това не прави магазините демоде. Физическите обекти разрешават на клиента да взаимодейства с продукта и другите хора. Брандът за кухненски артикули и мебели за дома Williams-Sonoma придвижи част от преживяването онлайн.

Хората готвят от ден на ден, а едно от доказателствата са търсенията на предписания в Гугъл, които са по-високи от началото на пандемията. Това дава на марки като Williams-Sonoma късмет да „ изгреят “. В имейл до потребителите си компанията разказва опциите за рекомендации, виртуални съвещания, метаморфоза на кухнята и други.

Очаквайте продължение!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР