Едно от нещата, които са вървели ръка за ръка с

...
Едно от нещата, които са вървели ръка за ръка с
Коментари Харесай

10-те най-популярни мита за алкохола

Едно от нещата, които са вървели ръка за ръка с хората от зората на човешката история чак до наши дни е алкохолът.

Хилядолетия наред C2H5OH е имал достойнството да прави компания на насладата и тъгата на милиони персони.

Въпреки това алкохолът остава чужд и съществуват доста легенди по отношение на това по какъв начин да го консумираме или да се оправим с махмурлука на идната заран.

1. Кафе + мразовит душ = изтрезняване

Човешкият организъм може да обработи към 50 мл корав алкохол (уиски, водка, ром… ) за един час. За феновете на по-нискоалкохолните питиета, като виното и бирата, цифрите са 150 мл (за вино) и 360 мл (за бира). Независимо от това какво вършим, времето е единственото средство способно да се пребори с алкохола.

Един мразовит душ несъмнено ще ни ободри, даже без кофеина в кафето, само че това няма да изкара алкохола от организма ни. Излизайки от душа и отпивайки от чашата с кафе, ще ни направи по-свежи и шефът може да не разбере, че през вчерашния ден сме купонясвали с сътрудници без него. Въпреки това алкохолът няма да бъде модифициран, а леденият душ и кафето не са задоволителен мотив пред сънения служител на реда, който ни подава дрегера, откакто ни е спрял по път за работа.

2. „ Тате сподели, да не разбърквам алкохола “

Може би най-разпространеното мнение, което битува в съзнанието на младежи и възрастни е, че алкохолите не трябва да се смесват. Донякъде са прави, тъй като е по-лесно да броим изпитите чаши уиски, в сравнение с изпитите чаши бира и водка, и шотове с текила…, и тези двата коктейла с ром. Въпреки това единственото нещо, което може да ни напие, е самият алкохол. Затова смесването на една бира и едно уиски не е по-опияняващо от 4 уискита, да вземем за пример. В края на краищата всичко се свежда до количеството C2H5OH в напитките.

3. Енергийни питиета + алкохол

Друго известно мнение е, че комбинацията сред енергийните питиета и алкохола напива повече. За жалост

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР