Едно от нещата, които обещахме по време на кампанията си,

...
Едно от нещата, които обещахме по време на кампанията си,
Коментари Харесай

Терзиев: Ще увеличим властта и отговорността на районните кметове и на техните екипи

Едно от нещата, които обещахме по време на акцията си, е, че борбата с корупцията, безхаберието и фаворитизма ще бъде централна за нашето ръководство. Това е заричане, което ще спазим. Това сподели определеният за кмет на Столична община Васил Терзиев на форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “ в София, проведен от Центъра за проучване на демокрацията, представен от пресцентъра на коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична България ".

Той добави, че ще се работи с всички институции, с цел да бъде вдигната летвата във връзка с бистрота, достъп до данни и положително ръководство. “Ще използван систематичен метод, с цел да идентифицираме това, което би трябвало да се направи. Началото е с оценка на това къде рискът от корупция в администрацията е най-голям. Други значими неща са - отварянето на всички данни - корупцията не харесва прозрачността ”, уточни Терзиев.

По думите му, където има мудни, сложни, недигитализирани процеси, корупцията намира добра почва като означи, че екипът му ще работи за понижаване на административната тежест.

Ще увеличим властта и отговорността на районните кметове и на техните екипи, които би трябвало да могат вземат решение проблемите ”, сподели още Терзиев. Той добави, че екипът му, всички районни кметове и всички общински съветници са минали интензивни образования по антикорупционни ограничения.

Във форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “ присъединяване взеха министър-председателят Николай Денков, европейският основен прокурор Лаура Кьовеши и Лиляна Павлова, някогашен вицепрезидент на Европейската капиталова банка. На събитието участваха също министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и други.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР