Едно от нещата, които не обичах в политиците, когато бях

...
Едно от нещата, които не обичах в политиците, когато бях
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предложеният вариант на управление е най-доброто, което може да направим

„ Едно от нещата, които не обичах в политиците, когато бях в ролята на наблюдаващ, е да изясняват какви са аргументите за нарушаване на някакво заричане. В подобен миг постоянно се вади от 100 кладенци вода, с цел да се изясни за какво нещо е направено не както е дадено.

Първо, би трябвало ясно да се признае, че обещанието да няма нито един човек, обвързван с ГЕРБ в предстоящ кабинет с втори мандат, не е спазено с Мария Габриел. Ако нашите другари и гласоподаватели са се почувствали извънредно от този факт, се оправдавам! “. Това написа във Facebook съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков.

После той изясни за какво откровено има вяра, че в тази обстановка това е най-хубавото, което може да се направи.

Той декларира, че това не е коалиция с ГЕРБ:

„ И тъй като си нямаме, би трябвало да влезем в тази комплицирана структура на сменяне на министър-председател след 9 месеца. Важно е да се означи, че промяната на министър-председател ще е реалност, само че министрите остават същите. Този модел на ръководство, когато има неспособност две партии да са в коалиция, само че и неспособност да се направи кабинет без общо гласоподаване в Народното събрание, е единственият вероятен – заимстваме го от страни като Ирландия, Израел и Румъния. Така че е значимо да се каже, че ротационният модел се ползва, когато две политически сили си нямат доверие, само че не могат и да излъчат държавно управление без гласовете на двете “, акцентира Петков.

Той твърди, че ПП-ДБ ще се съблюдава обещанието към ГЕРБ в името на Шенген, еврозоната, работа по проекта за възобновяване и отпушване на всички инфраструктурни планове.

„ Мария Габриел беше ключът, с цел да може този модел да бъде конструиран. Тя е човек, който има безспорни качества и компетентност в Брюксел. Никой не се залъгва, че с цел да не останат единствено на думи еврозоната и Шенген, някой би трябвало да ги случи в Европа. Мисля, че даже и най-големите критици на ГЕРБ не могат да отрекат, че Мария Габриел има повече опит от доста други, с цел да могат тези две задания да се изработят в Европа. Аз персонално имам вяра, че с нея като вицепример и министър на външните работи първите 9 месеца, а след това като министър председател, ще ни даде действителен късмет това да се случи. Също имам вяра, тъкмо и тъй като не е била в България толкоз години, я прави друга от другите политически фигури, с цел да бъде тя значима сглобка на този ротационен механизъм, без да изневеряваме на нашите вярвания и същинска битка с корупцията “, написа Петков.

По надолу в обявата той изяснява опциите на ротационния принцип на ръководство и акцентира, че другият излаз са били следващи избори и всички проблеми.

„ Аз няма да бъда част от този Министерски съвет. Спокоен съм да кажа, че властолюбието не е фактор за мен в това решение. На базата на всички тези причини, надълбоко в себе си усещам, че с 64 депутати на смяната от общо 240, това предложение за ръководството на България за идващите 18 месеца е най-хубавото, което можем да създадем “.

В края той благодари особено на Николай Денков и Мария Габриел за готовността да застанат най-отпред.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР