Едно от нещата, които най-много мразя в този живот е

...
Едно от нещата, които най-много мразя в този живот е
Коментари Харесай

Защо да ставаме рано сутрин?

Едно от нещата, които най-вече ненавиждам в този живот е ранното ставане. Нима и вие не сте измежду феновете на „ да поспя и още малко “ след алармата, тъй като очите ви тежат свиреп и едно от най-неприятните усеща ви подхваща още занапред. Винаги съм мислила какъв брой ще е хубаво, в случай че измислят хапче за разсънване - пиеш го незабавно след отваряне на очите заран и към този момент си жизнен, зареден с сила и подготвен да свършиш цялата работа на света.

“Повечето хора се нуждаят от към половин час, с цел да се разсънят заран, а също по този начин са склонни да останат под завивките приблизително към 14 минути след позвъняването на будилника. ”

В никакъв случай не отлагайте алармата с още 5 минути, и след това с още 5 минути и по този начин, до момента в който не закъснеете за работа и напълно си опустошите деня от сутринта. Тези още 5, 10 или 20 минути няма да ви оказват помощ да се наспите. Далеч по-добре е да ги употребявате за разсънване.

Установено е, че колкото повече скъсим времето сред ставането и излизането на открито, толкоз по-стресирани и несъответстващи отиваме на работа. Нима не ви се е случвало да говорите с някого 5 минути откакто сте отворили очи и по-късно да не си спомняте за някои от нещата, които сте си споделили?

Студена вода на разсънване

Ако не наплисквате лицето си със студена вода, несъмнено грешите. Да, в началото е неприятно, само че пък няма по-освежаващо средство от студената вода заран. Когато си се затоплил хубаво под завивките, е безусловно наложително да смениш температурата, с цел да тялото ти реагира. Дори да не е ледена, хладката вода може да направи чудеса с очите ви. Освен, че ви оказва помощ да се разсъните по-бързо, тя избистря погледа и ви оказва помощ по-бързо да се отървете от торбичките и тъмните кръгове към очите.

Малко гимнастика

Почти невероятно е да накараш латентен човек да прави извършения. Разбираемо единствено, в случай че не желаете да се почувствате по-добре. Ако пък желаете да се разсъните и ободрите по-бързо, просто направете няколко извършения. Не става дума за комплицирани акробатики, несъмнено или за серия от коремни преси, а за напълно нормално оживление на ръцете с кръгове, да вземем за пример, няколко усукващи придвижвания в талията и за какво не- няколко клякания. Дори единствено 10 клякания да извършите, ще усетите разлика съвсем незабавно. После, като че ли животът и силата стартират да текат през тялото ви. Запомнете, че придвижването е храна за всяка клетка- без него няма по какъв начин да се събудим същински, в случай, че тялото ни е било обездвижено цяла нощ.

Музика

Оставете преносимия компютър на обичана ария вечерта и я изслушайте със ставането или просто си пуснете някое обичано радио. Изключително добре ще подейства на настроението ви. Музиката ще форсира сърдечния ви темп, мозъкът ви ще проработи по-бързо. Музиката е магия, а постоянно забравяме за нея. Много по-приятно е оправянето заран, под звуците на радиото. Опитайте!

Закуска

Дори да не обичате да закусвате, заделете си едни 10 минути, в които да изпиете чаша кафе, а за какво не и какао, в случай че не сте измежду феновете на кафето. Доказано, че флавоноидите в какаото въздействат добре на настроението и събуждането на организма. Ябълка, черен шоколад, кисело мляко, ароматна препечена филийка с масло и сирене- храни, които ще ви освежат и ще ви подействат в действителност позитивно. Не забравяйте и чашата вода- дали ще е на гладно или не, няма такова значение- значимото е да хидратираме организма си, който цяла нощ е стоял „ жаден “. Самият „ обред “ по утринната закуска несъмнено ще ви разсъни и ще ви помогне да започнете деня си с сила и усмивка.

Въпрос на табиет е да се научите да се разсънвате вярно с тези дребни препоръки. И не е по никакъв начин мъчно, а резултатът си заслужава. Защото денят се познава по сутринта. Направете сутрините си приятни, с цел да бъдете по-работоспособни, ведри и усмихнати! /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР