“Едно от нещата, които липсват в момента, е яснота за

...
“Едно от нещата, които липсват в момента, е яснота за
Коментари Харесай

Експерт: Липсва яснота за “гнездата на бедност“ у нас

“Едно от нещата, които липсват сега, е изясненост за гнездата на бедността. С лека ръка разгласяваме голяма част от обществото за тотално небогати или за хора, които въобще не могат да се оправят.

Когато кажем “пенсионер “ в визията ни изниква човек, който съвсем гладува, а в действителност не е по този начин.  Картината е доста шарена, тъй като цялото благосъстояние на нацията – парцели, индустриална благосъстоятелност, спестявания – те са във възрастните хор а “, съобщи пред БНР социалният експерт  Иван Нейков , ръководител на Балканския институт и добавя:

“Има хора на границата на издръжливостта си, това е нещото, което загатнах като “гнездо на бедността “. Изследванията, които прави Балканския институт по труда и обществената политика сочат, че в най-рисковите групи би трябвало да включим “самотните възрастни дами “.

 istock istock
Това е огромна група от хора, които са по доста аргументи първо, с по-нисък стаж, второ, с по – ниски пенсии, с по-ниски заплати. Второ, по-дълго време са били безработни, в следствие, на което получават ниски пенсии, откакто се пенсионират “, показва още той.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР