Едно от най-впечатляващите български съкровища – Панагюрското, е в Лондон,

...
Едно от най-впечатляващите български съкровища – Панагюрското, е в Лондон,
Коментари Харесай

Панагюрското съкровище е в Лондон като част от изложбата “Лукс и власт: от Персия до Гърция

Едно от най-впечатляващите български съкровища – Панагюрското, е в Лондон, с цел да се включи в забележителната експозиция “Лукс и власт: от Персия до Гърция ”.

На формалното разкриване на изложбата през днешния ден вечерта ще участват българският вицепрезидент Илияна Йотова и министърът на културата Найден Тодоров.

Експозицията наблюдава връзката сред благосъстоянието и политиката през първото хилядолетие преди новата епоха, като показва блестящи предмети от Европа до Азия.

Във връзка с тази галерия и по покана на доцент доктор Бони Петрунова, шеф на Националния исторически музей, бяха извършени няколко срещи с куратора на “Лукс и власт: от Персия до Гърция ” доктор Джейми Фрейзър. В резултат на диалозите най-голямата музейна институция в България контракти бъдещите професионални връзки с Британския музей за обмяна на положителни практики, специалисти в региона на музейното дело, археологията и културното завещание.

Заедно с екип на Националния исторически музей доктор Фрейзър прегледа непрекъснатата експозиция на музея, посети Боянска черква и Долината на Тракийските царе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР