Едно от най-великите имена в историята на тенира Роджър Федерер

...
Едно от най-великите имена в историята на тенира Роджър Федерер
Коментари Харесай

Роджър Федерер обяви края на кариерата си

Едно от най-великите имена в историята на тенира Роджър Федерер ще постави завършек на спортната си кариера след шампионата „ Лейвър Къп “. Надпреварата ще се организира в интервала 23-25 септември в лондонската зала " О2 ". Новината за оттегрлянето си разгласи персонално носителят на 20 трофеи от Големия шлем.

“До цялото ми тенис семейство и оттатък него,

От всички блага, които тенисът ми даде през всички тези години, най-големият, без подозрение, са хората, които срещнах по пътя си: моите другари, моите противници на корта и най-много почитателите, които дават живота на спорта. Днес, с всички вас, желая да споделя новините.

Както мнозина от вас знаят, през последните три години бях изправен пред провокации, свързани с травми и интервенции. Работих крепко, с цел да се върна на равнище за съревнование. Но съм наясно с рестриктивните мерки на тялото ми, което в последно време ми изпраща доста ясни сигнали. Аз съм на 41 години. Изиграл съм над 1500 мача за 24 години. Тенисът бе по-благосклонен към мен, в сравнение с в миналото съм предполагал и в този момент е време да призная, че е време да приключа спортната си кариера.

Турнирът Лейвър къп идната седмица в Лондон ще бъде моето последно присъединяване на АТП-надпревара. Разбира се, в бъдеще ще продължа да играя тенис, само че не и на шампионати от Големия шлем и от Тура ", гласи посланието на Маестрото в обществените мрежи.

До скоро проектът на Федерер включваше присъединяване на отборния шампионат, както и на този в родния му град Базел. Изглежда обаче затрудненията в хода на възобновяване след интервенцията на коляното са го принудили да вземе решението да приключи изключителната си кариера още в края на септември.

Последната конкуренция за швейцареца бе Уимбълдън 2021, след което претърпя третата си интервенция на коляното. Надеждите му бяха да опита още едно запаметяващо се завръщане по сходство на 2017-а, само че наподобява този път това няма да се случи. Така той приключва кариерата на трето място по трофеи от Шлема след Рафаел Надал с 22 и Новак Джокович с 21. Общо в кариерата си Федерер е завоюва общо 103 шампионата, а 310 седмици е бил лидер в международната класация, включително рекордните 237 подред. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР