Едно от най-удивителните открития в прегледа на инфлацията на потребителските

...
Едно от най-удивителните открития в прегледа на инфлацията на потребителските
Коментари Харесай

Олигополът на бебешките формули привлича вниманието на регулаторите

Едно от най-удивителните открития в прегледа на инфлацията на потребителските цени на английския орган за защита на конкуренцията предишния месец беше, че Danone и Nestlé между тях превзеха 85 % от пазара на храни за кърмачета.

Въпреки че на акушерките не е позволено да предлагат приспособени млека, защото те се разграничават малко по хранителна стойност, болшинството родители избират с кое да хранят детето си преди раждането или до момента в който са в лечебните заведения на NHS. След като родителят избере формула, 65 % ще се придържат към нея, съгласно наблюдаващия.

Силно консолидираният темперамент на световната промишленост за приспособени млека притегли засилено внимание през последните години след хроничния дефицит в Съединени американски щати, изтегляния на евентуално рискови артикули и скок на цените по време на рецесията с разноските за живот.

„ Наистина подбиваме тези марки на търгове [NHS], само че се изправяме против тези лечебни заведения, които обичат работата на мускулната памет с избрани марки “, сподели Уи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР