Едно от най-трудните неща на този свят е да разберем

...
Едно от най-трудните неща на този свят е да разберем
Коментари Харесай

ТЕСТ: Разбери каква е тъмната ти страна само от един въпрос

Едно от най-трудните неща на този свят е да разберем самите себе си и за какво вършим нещата по метода, по който ги вършим. Всеки желае да разбере тайните на същността си, с цел да може да бъде по-добра версия на себе си.  Понякога отговорите са тъкмо пред нас, само че не можем да ги забележим.

Ами в случай че ви кажем, че можете да разберете доста за себе си, в случай че имате правилния въпрос? За да разберем себе си, несъмнено, е нужна дълга и задълбочена работа. Има обаче и някои директни пътища за тези, които желаят да получат отговори по-бързо.

В психологията има нещо, наречено кокология.  Кокологията е вид личностен тест, произлизащ от Япония и е проучване на " кокоро ", тоест на разсъдъка и положението на духа. В логиката на психиката тя е обвързвана с интерпретацията на държанието на хората във мислени и нереални обстановки. 

Участникът в подобен тест е принуден да си представи определена сцена от живота. Тази сцена може дори да е излязла като от сюжет на приказка или приказен филм, не е нужно да е нещо, което ще забележим единствено в действителния живот.

Важното е да отговорим как бихме постъпили персонално ние в дадената обстановка. Добре е да създадем това без да мислим, импулсивно. Това ще ни даде най-точните отговори. Въз основа на отговора ви може да си извършите значими заключения за отношението ви към света, живота и това кои сте вие.

А в този момент подготвени ли сте да решите един подобен тест? Представете си следната обстановка: 

Вървите из града, в който живеете, и внезапно виждате няколко доста страшни и разярени чудовища. Как мислите, каква е повода за гнева им?

А. Гладни са и търсят храна.

Б. Търсят своята изгубена обич.

В. Просто им е подобен характерът.

Г. Разочаровани са от този свят.

 g iStock

***

Е, решихте ли кой е правилният отговор? Всъщност правилен отговор няма. Той е друг за всеки.

Този отговор касае вашата " тъмна страна " и напрежението, което чувствате сега в живота си. 

Ако сте дали отговор А.:  Имате нездравословна връзка с храната. Вероятно се наказвате неумишлено с някоя диета.

Ако сте дали отговор Б.: Любовните отношения са това, което може да ви изкара отвън равновесие. Именно те са главната причина за напрежението и напрежението в живота ви. 

Ако сте дали отговор В.: В момента не сте задоволени от метода, по който изглеждате. Прекалено сте самокритични.

Ако сте дали отговор Г.: Склонни сте да виждате първо минусите в нещата. Хората евентуално биха ви определили като черноглед. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР