Едно от най-трудните неща, които ни се случват в любовен

...
Едно от най-трудните неща, които ни се случват в любовен
Коментари Харесай

Как да се откъснете емоционално от любовно разочарование?

Едно от най-трудните неща, които ни се случват в любовен проект е превъзмогването на любовно отчаяние вследствие на разлъка или ненапълно шерване на нашите страсти.
Когато доста ни е грижа за някого, последното нещо, което можем да си представим, е той да не бъде част от живота ни. Но от време на време нещата не се получават по метода, по който сме си представяли и ни се е желало. Понякога всичко това е за наше положително. И въпреки всичко, би трябвало да се съвземем от всичко това. 
Как? Вижте 10 стъпки. 

1. Мислете за себе си. Фокусирайте се върху вашето благоденствие. Много постоянно, когато се опитваме да се възстановим от любовно отчаяние, осъзнаваме, че през цялото това време сме отделяли по-голямо значение на другия човек и по-малко на себе си.

2. Мислете за тези взаимоотношения обективно. Без значение дали сте имали любовна връзка с този човек или сте се надявали на такава откакто сте флиртували, откакто сте го опознали в известна степен, помислете в случай че вие сте непряк наблюдаващ, какво бихте споделили в случай че ваша близка попадне в сходни връзки? Ще ги одобрите ли?

3. Запитайте се за какво сте привързани към този човек. „ Разопаковането “ на вашата обвързаност може да освети нездравословни модели или вярвания, които ви държат привързани и ви пречат да продължите напред.

4. Прекъснете контакта, в случай че е допустимо. Поне до момента в който се възстановявате. Колкото по-малко се ангажирате с източника на прочувствения спор, толкоз по-лесно е да се отделите прочувствено от него. 

5. Ограничете контактите с общи другари, в случай че това е допустимо. Трудно е да се отделите от някогашен сътрудник или човек, в който сте влюбени, когато непрестанно получавате актуализации за него.

6. Тъжете. Според западни психолози, скръбта е основна част от прочувственото възобновяване. Така или другояче не можете да пропуснете този стадий, в случай че желаете да разберете по какъв начин да се откъснете прочувствено изцяло.

7. Приемете, че няма да бъдете другари. Поне за известно време. Според западни проучвания, поддържането на другарство постоянно може да удължи прочувствената болежка.

8. Префокусирайте се. Отдайте времето и силата си на занимания, които зареждат душата ви и способстват за самоизрастването ви. Това може да са образования, ново занимание, да започнете да спортувате, да пътувате по-често и т. н. 

9. Избягвайте да мислите за незавършените неща. Някога чудили ли сте се за какво е мъчно да забравите избран незавършен диалог или някакъв забранен проблем? Това е резултатът Зейгарник, психологическият феномен, който изяснява за какво незавършените или прекратени задания остават в съзнанието ни. Спрете да мислите какво е можело да си кажете, какво желаете още да кажете. Затворете мисловните вериги, с цел да продължите напред. 

10. Потърсете поддръжка. Понякога може да ни е мъчно да се възстановим от любовно отчаяние и е напълно обикновено да потърсим професионална помощ, консултирайки се с психолог да вземем за пример.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР