Едно от най-тежките предизвикателства за всеки от нас е да

...
Едно от най-тежките предизвикателства за всеки от нас е да
Коментари Харесай

8 опасни възможности да пропилеете живота си

Едно от най-тежките провокации за всеки от нас е да живеем като нас самите. И да се научим да бъдем тук и в този момент, без значение къде пътува съзнанието ни, написа "  Мениджър Нюз ", базирайки се на marcandangel.com.

В актуалния свят прекомерно постоянно се разсейваме и заобикаляме да мислим за по-важното, тъй като насочваме съзнанието си към детайлите от деня – храната, алкохола, извършването на покупки, малкия екран, новините в таблоидите, обществените мрежи, видео игрите, мобилните телефони, написа Блиц.

Като цяло към всичко, което ни държи оптимално отвън осъзнаването на сегашния миг. Всеки от нас е привързан, счита блогърът Марк. И разяснява, че ставаме все по-зависими от това да заобикаляме себе си. Осъзнаването на тази привързаност е първата стъпка към лечението й.

В тази връзка Марк изброява 8 метода, по които актуалните хора пропиляват живота си.

1. Страхът, че пропускаш нещо. Ако непрекъснато се чувствате напрегнат, тъй като усещате, че пропускате нещо, което се случва някъде другаде, не сте единствено вие. Всички сме по този начин от време на време. Ако си мислите, че можете да вършите десетки неща по едно и също време, да пътувате по света, постоянно да сте свързани с хората и новините, да работите денонщно, без да спите, да имате прекрасен персонален живот, знайте, че това е невероятно. Винаги ще пропускате нещо. Затова оставете тази мисъл и се насладете на всичко, което имате тъкмо в този момент.

2. Да избягваш болката и провалянето. За да не разваляш вярата си за постоянно прекрасен край, сляпо да се самоубеждаваш, че всичко ще бъде наред. Така човек бяга от действителността. Преди да се развием, би трябвало да приемем неприятните вести и да научим значимите уроци. Болката от провалянето е значима за израстването.

3. Да се държиш настойчиво за това, което към този момент го няма. Някои хора прекарват по-голямата част от живота си, връщайки се обратно към минали мемоари. Това им пречи да усещат курса на сегашното. Губят времето си, тъй като съзнанието им е на друго място и в друго време.

4. Да си повтаряш история, в която си надвит. Ако продължаваме да си повтаряме дадена история в мозъка си, постоянно най-после започваме да й имаме вяра и някак съзнанието ни я прегръща – без значение дали тя ни дава повече сили или не. Затова въпросът е: Вашата история дава ли ви сили? Не поставяйте грешките си в мозъка си. Тяхната тежест може да съсипе сегашния ви капацитет.

5. Да се опитваш да се впишеш, като бъдеш някой различен. Най-трудната борба, в която се борим, е да бъдем себе си в даден миг. 

6. Картината в главата ни, която демонстрира по какъв начин би трябвало да бъде. 

7. Да се оценяваш по-ниско, тъй като не се справяш съвършено. Да бъдеш прекомерно непоколебим със себе си. Не го правете. И без това има задоволително хора, подготвени да го строят за вас. По-скоро може да си кажете: „ Ще направя най-хубавото, което мога, с това, което имам сега. И това е всичко, което ще чакам от всеки, в това число от мен самия. ” 

8. Да чакаш и по-късно да чакаш още. Животът е прекомерно къс за оправдания. Няма значение какъв брой безсмислено се чувстваш сега поради отсрочване в предишното. Важното е да стартираш през днешния ден, като направиш смела стъпка напред. И да следваш сърцето си. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР