Едно от най-старите и най-големи училища в София - 32-о

...
Едно от най-старите и най-големи училища в София - 32-о
Коментари Харесай

Едно от най-старите училища в София отбелязва своята 125-а годишнина

Едно от най-старите и най-големи учебни заведения в София - 32-о " Св. Климент Охридски ", означи с церемониален концерт своята 125-а годишнина.

Училището е основано в далечната 1896 година. Заради коронавирус пандемията то пропусна точната годишнина, само че в този момент е подготвило огромен юбилеен концерт в НДК.

Училището е правоприемник на Трета девическа гимназия. Името си получава по предложение на един своите шефове Стоян Каблешков, брат на революционера Тодор Каблешков.

Интересно е, че 32-о учебно заведение има най-вече доктори измежду преподавателите, защото е базово за Софийския университет. В момента в него се образоват над 1900 възпитаници.

" Ние всички гледаме напред към бъдещето, а те са нашето бъдеще. Успехът е доста висок на нашите възпитаници, 100 % или 99 не престават своето обучение освен в България, само че и в чужбина. Но най-важното за нас е, че част от нашите ученици се връщат още веднъж в нашето учебно заведение като родители ", сподели Нели Костова, шеф на 32-о СУ " Св. Климент Охридски ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР