Едно от най-силните първенства на Стария континент може да загуби

...
Едно от най-силните първенства на Стария континент може да загуби
Коментари Харесай

Ще загуби ли едно от най-силните първенства две места в Шампионската лига?

Едно от най-силните шампионати на Стария континент може да загуби две от сигурните си квоти за Шампионската лига от сезон 2019/20 година. Става въпрос за Бундеслигата, която съгласно шефа Германската футболна лига (ГФЛ) Кристиан Зайферт ще разгласи тази седмица рекорден оборот от над 4 милиарда евро. Въпреки това този шампионат губи позиции в ранглистата на УЕФА за представянето на клубните тимове в предходните пет сезона.

Преди старта на сегашния сезон немското състезание бе на второ място след испанската Примера дивисион и имаше сериозен задатък пред британската Висша лига, италианската Серия „ А ” и френската Лига 1. След като бъдат регистрирани резултатите от този сезон, Германия ще изпадне до четвърта позиция със единствено 15 точки.

В идващите две години ще бъдат зачеркнати точките от сезон 2013/14 (Германия: 14,7 и Франция: 8,5) и сезон 2014/15 (Бундеслигата: 15,8 и Лига 1: 10,9). Така в случай че представянето на трите останали немски отбора в евротурнирите този сезон продължи да бъде толкоз несполучливо и в случай че френските завоюват повече точки (четири от общо шест тима към момента в шампионатите този сезон) през идващите две години, те ще изпреварят немските през 2020 година.

„ Това би навредило доста на цялото състезание ”, предизвести изпълнителният шеф на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

На национално равнище това ще значи, че тимовете в Бундеслигата ще се борят единствено за пет места в европейските клубни шампионати, а сега те са седем. Френските тимове биха получили сред 30 и 40 милиона евро по-големи награди, в случай че изпреварят немските и биха били по-конкурентноспособни на трансферния пазар.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР