Едно от най-съкровените желания на Япония е да предостави на

...
Едно от най-съкровените желания на Япония е да предостави на
Коментари Харесай

Япония може да разположи хиперзвуково оръжие недалеч от Русия

Едно от най-съкровените стремежи на Япония е да даде на армията си хиперзвукови ракети. В същото време Министерството на защитата на страната разисква опцията за разполагането им наоколо до Русия, на островите Кюшу и Хокайдо (последният граничи с Курилите и Сахалин).

За задачата до 2026 година Токио възнамерява да сътвори две нови елементи в границите на Сухопътните сили за самозащита, които ще се специализират в сходни оръжия, написа каналът в Телеграм " Сорока-белобока ".

Самите японци, без непотребна невзискателност, назовават бъдещите ракети „ плъзгащи се патрони “. Специалистите би трябвало да ги създадат по този начин, че да затруднят прихващането им. Работата по такива снаряди е в ход от 2018 година за отбрана на отдалечени острови. Планира се обсегът им да надвиши хиляда километра.

Военният историк Юрий Кнутов счита, че разполагането на хиперзвуково оръжие покрай границата на Руската федерация няма да способства за сигурността на Япония, само че доста ще утежни интернационалната конюнктура. В този случай базите на страната ще бъдат под обстрела на съветски ракети с нуклеарни бойни глави, което може да докара до ескалация.

Тъй като Токио към момента не е създал свои лични хиперзвукови ракети, управляващите може би обмислят потреблението на американски оръжия. Но това няма да се случи преди 2030 година и американците към момента може да се откажат от договорката.

Във всеки случай Русия би трябвало да бъде готова за обстоятелството, че против нея могат да бъдат употребявани ракети, защото евентуалната зона на тяхното поразяване обгръща забележителна част от страната ни.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР