Едно от най-разпознаваемите лица на БНТ - чаровната водеща Анна

...
Едно от най-разпознаваемите лица на БНТ - чаровната водеща Анна
Коментари Харесай

Топ лице от БНТ сподели случка с поредния нагъл таксиджия

Едно от най-разпознаваемите лица на Българска национална телевизия - чаровната водеща Анна Ангелова, сигнализира в обществената мрежа Facebook за следващия опит за машинация от страна на таксиметров водач. Случката е доста показателна, тъй като по всичко проличава, че става дума за рецидив, който е за сметка на клиенти, които малко преди този момент са били пациенти или гости в болница. Ангелова сега е водеща на " Библиотеката " по телевизията-майка, а преди този момент феновете я познават като красивото лице на " Култура.бг ".

Анна, в по роднински жанр, " бръкна " и по-надълбоко като разкри и за " бакшиш ", който за разлика от своя сътрудник я е впечатлил. По този метод тя даде да се разбере, че нещата не са толкоз елементарни и постоянно е нужно да погледнем и оттатък повърхностното:

ЕТО КАКВО РАЗКАЗА ТЯ:

На вниманието на YellowTaxi Sofia и на всички, които употребяват услигите им, както аз.

Днес ми се наложи да употребявам такси от болница Acibadem City Clinic. Излизам от клиниката, ходя на стоянката и след лека суматоха ме изпращат при " сътрудника, който е наред ". Забелязвам, че таксито потегля с първична такса 3.79 лева, което е нощна цена + 0.99 за поръчка. И тъй като не е нощ, не съм си поръчала такси и съм убдена в това, запитвам:

- Защо потегляме с такава първична такса?

- Ами тука постоянно е по този начин пред болничното заведение, някаква конвенция сред болничното заведение и компанията несъмнено. Така си е било постоянно, отвръща водача.

- Каква конвенция? Къде го написа това, че не виждам? Клиентите да заплащат за повикване на такси, в случай, че не са ви повикали, а вие чакате за тях? Ако е конвенция, тя е сред двете компании, а за потребителя би трябвало да важат формалните цени.

-Вътре има бутон и като го натиснете идва кола, все едно сте си поръчали.

- Аха, все едно. - с учудване и надълбоко спокойстиве, споделям аз. - Ама аз не съм употребила бутона, аз пристигнах при вас пешком, за какво ми начислявате такса? И също така, даже в случай че се употребява този бутон - това не е повикване по телефона, нито от мобилно приложение, вие не идвате от друго място, а чакате пред самата постройка и имате обезпечено количество клиенти. Моля, да сляза, тъй като това не е правилно.

- Не, няма проблем, ще ви закарам и ще ви направя отсъпка...

НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ, ЧЕ НА ТАЗИ ЛОКАЦИЯ YellowTaxi Sofia ползва разнообразни от оповестените правила и цени и сходно отнасяне на хората е неприемливо. Не става въпрос за едното левче, а за злоупотребата с доверие и нужда. Там има всевъзможни хора, за някои от тях този един лев може да е от значително значение и сходна нечиста сделка е неприемлива.

В същото време, когато сутринта си поръчах такси от у дома, попаднах на един от най-любезните водачи, които в миналото съм срещала. Слушаше Отис Рединг и беше очарован, че одобрявам " такава музика ". И споделя... " От всичките ми клиенти, откогато съм водач, вие сте четвъртия, който вижда музиката. Но сте първата жена. " Разговорът за музика продължава, проличава си, че индивидът се вълнува от музика, не слуша радио, а плейлист със особено подрбани песни, приказваме си и за кино. Личи си, че му е пристрастеност и по никакъв начин не нарушава тона и дистанцията с клиента. Просто се радва. И когато схваща, че поназнайвам всякакви групи и музиканти споделя " Не мога да допускам, ще катастрофираме някъде... " Е, не катастрофирахме. Катастрофата беше по-късно - с безочливото тъпчене на обикновени стандарти.

Разказвам и двете истории, тъй като контрастите са значими и тъй като не е редно да слагаме всички под общ знаменател. Но там, където има проблем - би трябвало да се реагира незабавно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР