Едно от най-приятните усещания следобед е да се отпуснем на

...
Едно от най-приятните усещания следобед е да се отпуснем на
Коментари Харесай

Кое прави едно обикновено кафе необикновено

Едно от най-приятните чувства следобяд е да се отпуснем на някое уютно и прелестно място в компанията на чаша кафе. Разновидностите кафе са доста, другите усети също, по тази причина и не можем да съдим никого за избора му на обичана кафе напитка. Дали това е късото и наситено еспресо или пък дългото и по-деликатно черно кафе, няма значение - значимото е да му се любуваме.
 Кафе, малко лате, пиколо лате и по какъв начин да си приготвим кафето, основано от австралийците
Как да си създадем кафе като австралийците

Млякото е наложително

Всъщност дългото черно кафе се смята за една от най-обикновените и лесни за подготвяне кафе питиета и постоянно е бъркано с американото. Факт е, че двете имат общо между тях и това е, че се подготвят единствено с две съставки - еспресо и вода. Това, което ги разграничава обаче, е методът на подготвяне.

За да получим американо към еспресото прибавяме гореща вода. При дългото черно кафе пък вършим противоположното - в чаша, в която към този момент сме сипали гореща вода, прибавяме еспресото.
 Снимка 600083

И таман тази поредност в приготвянето на дълго черно кафе го прави по-различно. В съпоставяне с американото то има повече каймак, който прави усетът по-кремообразен. Освен това дългото черно кафе е с по-малко вода от американото и по тази причина и е по-интензивно и по-малко разредено.
 Кафе, турско кафе, каква е историята му и по какъв начин се подготвя
Кое е кафето на другарството

Историята му ни връща епохи обратно

Тъй като при приготвянето на дълго черно кафе сипваме еспресото в гореща вода (и то не доста огромно количество) можем да усетим усета на самото еспресо по-добре. В случай че си вършим кафе вкъщи най-добре е да използваме такова на зърна, което да смелим директно преди подготвяне. При процеса има и една друга специфичност. Водата, в която сипваме еспресото, не би трябвало да е прекомерно гореща - в противоположен случай пяната бързо ще се разпадне при сипването, написа Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР