Едно от най-популярните новогодишни решения, които хората взимат, е да

...
Едно от най-популярните новогодишни решения, които хората взимат, е да
Коментари Харесай

Фибрите са пръв помощник в борбата с излишните килограми

Едно от най-популярните новогодишни решения, които хората взимат, е да се преборят с непотребните килограми. Най-добрите способи за намаляване постоянно са противоречиви, само че експертите са единомислещи, че отличен асистент в битката с наднорменото тегло е прибавянето на повече фибри в менюто, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на интернационалните изследвания.

Редица проучвания са открили, че нарасналият банкет на фибри е директно обвързван с отслабването. Проучване да вземем за пример демонстрира, че при мишки, подложени на бедна на нишки диета, се следят струпване на тегло, повишение на кръвната захар и инсулиновата устойчивост, и развиване на нездравословни чревни бактерии. При гризачи, чието хранене изобилства от фибри, не се следи никой от тези неподходящи резултати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Специалистите припомнят, че колкото по-груби и трудносмилаеми са фибрите, толкоз са по-ефективни в засищането и ограничението на броя на калориите, които човек приема ежедневно.

Сред най-богатите на фибри храни са леща, черен фасул, броколи, пълнозърнести артикули, грах, брюкселско зеле.

Експертите припомнят, че отводът от нездравословни храни и артикули също е от значимо значение за битката с непотребното тегло. Тридесет проучвания от предходната година да вземем за пример са открили, че напитките с добавена захар способстват значително за увеличение на тежестта както при възрастните, по този начин и при децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР