Едно от най-опасните явления за реколтата може да очакваме в

...
Едно от най-опасните явления за реколтата може да очакваме в
Коментари Харесай

Попариха България с прогноза за опасно явление

Едно от най-опасните феномени за реколтата може да чакаме в идващите дни - слана. 

Очакваме една динамична седмица освен на Балканите, само че и в Европа. На доста места горещото време " разруши "  няколко температурни върха, само че след подранилото лято, се задават ниски температури, съобщи.

Очакват се снеговалежи и ниски температури в Германия, Полша и Скандинавските страни. Ще има условия и за слани!



Още при започване на новата седмица, температурите над Централна и Западна Европа ще се намалят и ще са близки до нулата, което ще сътвори предпоставки за възможни късни слани.

Очакваното захлаждане ще е нетипично за април, като температурите ще са с 5-10 градуса по Целзий под климатичната норма.

По същото време на Балканите очакваме стопляне и нетипични за средата на април температури, само че след предстоящото стопляне ни чакат и по-ниски температури, като повода е преминаващ леден атмосферен фронт, обвързван със средиземноморски циклон. 

Люта зима натиска Норвегия и Швеция

До края на тази седмица и началото на идната седмица чакаме трайно намаляване на температурите над Скандинавския полуостров, като повода тук ще е мощен полярен циклон. Очакват се температури под минус 15 градуса по Целзий в някой региони. Независимо от високото разположение на регионите тези температури са нетипични за сезона.

Силни стихии се чакат в България

Към интервала 16-19 април времето над България ще се дефинира от преминаващ леден атмосферен фронт и на доста места у нас ще паднат дъждове, като по-значителни ще са тези над Централна и Южна България. По-високите западни полета и планините ще се примесват и със сняг. Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад, а над източните ще се задържи от североизток и ще стартира да нахлува леден въздух.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР