Едно от най-обичаните лица на българското кино, театър и телевизия

...
Едно от най-обичаните лица на българското кино, театър и телевизия
Коментари Харесай

Зуека и Влади Априлов разсмиват в Чикаго с Ние, българите“

Едно от най-обичаните лица на българското кино, спектакъл и телевизия Васил Василев – Зуека дружно с паметния шоумен, артист и сценарист Влади Априлов идват в Чикаго с един прям и персонален театър – " Ние, българите ". Представлението на двамата другари е по едно и също време супер смешно и супер тъжно.

Зуека и Влади играят пред международната карта, на която трикольорът отбелязва локациите, където има скупчване на нашенци. Скечовете им са отдадени най-много на парадоксите в нрава на българската нация, за които в действителност няма рационално пояснение, заяви. Събитието е планувано за 10 април.

„ Българите сме гордо племе, оживяло през 13 века неволи, само че за жалост напоследък не се гордеем с доста неща. Ние разсмиваме с отрицателни облици от нашето всекидневие и приказваме за нещата от живота “, изясняват Зуека и Влади за постановката. Идеята е да се покаже на българите зад граница по какъв начин се е трансформирала родината през последните 30 години и какво е останало същото.



„ Играем 10 скеча, осмиваме облици, феномени, нови български герои, всички неща, които ни пречат да сме същински българи. А ние заслужаваме по-добра орис. Търсим повода за какво стигнахме дотук, какви сме били и какви сме в този момент. Идеята ни е посредством скечовете да кажем значимите неща “, споделя Влади.

Постановката „ Ние, българите “, събрала двамата мъже на една сцена, е предопределена за българските емигранти, впуснали се в търсене на по-добър живот, отвело ги отвън очертанията на родината. С нея те се пробват да зарадват разпръснатите из света наши сънародници, чиято носталгия по отечеството е изострила жаждата им за българско изкуство.

„ Задаваме въпросите за какво българите останахме без положително обучение, за какво не възпитаваме добре децата си, за какво не вършим верните избори, за какво това, което избираме, най-после се оказва неверно. Опитваме се да задаваме въпроси, а феновете сами да си отговорят “, изяснява Зуека.

Актьорът признава, че постоянно ще продължава да се гордее с това, че е българин без значение къде се намира, макар че в края на предходната година емигрира в Испания. Неговият сътрудник в взаимното им зрелище също е решил да емигрира. Двамата до момента имаха доста представления в огромни европейски столици с българска общественост там и с доста огромен триумф.

Снимки: Снимка: Красена Ангелова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР