Едно от най-нормалните неща за младо семейство е да се

...
Едно от най-нормалните неща за младо семейство е да се
Коментари Харесай

“Сватба на кредит или колко струват сватбите по света

Едно от най-нормалните неща за младо семейство е да се изтегли заем за придобиването на жилище или фамилен автомобил. Оказва се обаче, че много фамилии по света задлъжняват още преди да са споделили " да "...

Наскоро WeddingWire и The Knot разгласиха отчет, в който излиза наяве, че в някои страни по света голям % от сватбите се заплащат с кредитни карти и със заеми от страна на младоженците.

Във Франция да вземем за пример 21% от сватбените празненства се финансират посредством заеми, междинната численост на гостите е 115 души , а цялото тържество възлиза на към 17 600 $ .
 Снимка 434299

Във Англия младите фамилии харчат по към 2000 $ повече и в 30% от случаите сметката е покрита със заеми .

Американските сватби пък костват приблизително по 29 200 $, които в 28% от случаите се заплащат посредством заем . Съединени американски щати е и страната, в която родителите на младоженците способстват с минимум средства за празненството , на което нормално участват по към 106 души.

Канадците са хората, които канят най-вече посетители, като междинната численост на сватбарите там е 154 души. 31% от сватбите в Канада са платени със заеми , възлизащи на приблизително по 21 900 $.
 Снимка 434298

Чили и Бразилия са безспорните водачи в " сватбите на заем " - цели 47% от празненствата в тези страни се заплащат с рента , само че сумите са надалеч по-малки от тези в останалите страни.

Младите чилийски фамилии харчат приблизително по 7700 $ и канят по 114 посетители, до момента в който в Бразилия една женитба коства по към 6600 $ и на нея е признато да участват към 150 души.
 Снимка 434300

Уви, България не попада в класацията, само че няма и потребност. У нас е признато родителите на двете страни да извадят множеството пари за сватбата, което автоматизирано им дава опция да загатват приноса си постоянно когато им се отдаде опция.

Така де, по-добре да ти мрънка тъщата, в сравнение с да те гони ЧСИ за висящи заеми.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР