Едно от най-неочакваните събития тази година в света на гейминга

...
Едно от най-неочакваните събития тази година в света на гейминга
Коментари Харесай

Square Enix обясниха защо са дали независимостта на IO

Едно от най-неочакваните събития тази година в света на гейминга пристигна, когато Square Enix разрешиха на IO Interactive да се изплатят дружно с правата над Hitman. Вземайки поради това, че възраждането на играта в епизодичния ѝ вид се одобри добре, както от медиите, по този начин и от геймърите, ходът на японската компания несъмнено изненада. В неотдавна взето изявление от GamesIndustry с президента и основен изпълнителен шеф на Square Enix Йосуке Мацуда, излиза наяве, че първоначално те са желали да продадат IO на различен издател, само че след това са решили да разрешат на студиото да се откупи. Какво е предизвикало решението на компанията и за какво са се разделили толкоз елементарно с едно сполучливо заглавие?

„ В случая на Hitman, персонално аз боготворя тази игра. Смятам, че тя е неповторима сама по себе си, само че постоянно би трябвало да виждам на нещата във връзка с това какъв брой ни костват, с цел да ги създадем и представянето, което демонстрират след излизането си. В тази връзка, във връзка с Hitman, ние имахме избрани упования, при които салдото не бе доближат напълно “, изяснява Мацуда. „ Дали става дума за японските ни студиа или за другите, от време на време се случва тъй че в края се оказваме в спор или с неналичия във връзка с ресурсите. Взех решението, че в случай че не може да си позволим да влагаме задоволително в Hitman, то в края на краищата щяхме да развалим играта, тъй че изпаднахме в деликатна обстановка “. Той изяснява, че са седнали на масата с хората от IO и са се споразумели, че най-добре за двете страни ще е да се разделят – да минат към различен издател или да продължат сами.

GamesIndustry спекулират с две прекомерно вероятни аргументи за решението на японската компания. На първо място това може да е дълготрайната обязаност, която Square Enix подписаха с Marvel за основаването на игри по комиксите на компанията (първата от тях ще е по „ Отмъстителите “). Макар и да не признава това за причина, Мацуда разкрива, че на студиото му се е наложило да отдели съществени запаси за своите западни сътрудници. Заедно с това, медията показва промененият на няколко пъти бизнес модел на играта, което може да е отдръпнало от нея евентуални консуматори, а също така напомня, че самите серии страдаха още от последното издание на поредицата.

Изданието разяснява, че ходът на издателя не следва познатата логичност на корпоративните акули, които ще дадат свободата на студиото, само че ще запазят правата на най-успешното им заглавие за себе си. Самият Мацуда нееднократно декларира привързаността си към сериите и е решил да играе почтено.

„ Направих го тъй като това няма да е Hitman, в случай че не е изработен от IO. Обичам играта и имам вяра, че нейните почитатели са уверени, че Hitman ще е Hitman, единствено в случай че е изработен от IO. Така че мисля, че това беше най-хубавия метод за играта да продължи своя живот и това е повода да подкрепим договорката по откупуване. И несъмнено нямахме нищо срещу да продължат да работят по сериите “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР