Едно от най-необяснимите чудеса в света са каменните сфери Моераки.

...
Едно от най-необяснимите чудеса в света са каменните сфери Моераки.
Коментари Харесай

Природен феномен или извънземна пратка

Едно от най-необяснимите чудеса в света са каменните сфери Моераки . Те са пръснати из плажа Коекохе на Южния остров в Нова Зеландия . Камъните са се трансформирали в голяма атракция и притеглят гости от целия свят.
 Каменните сфери Моераки Thinkstockphotos
Структурата им е седиментен камък, формиран в продължение на милиони години посредством утайване на разнообразни минерали върху остатъци от черупки на изкопаеми, кости и части дърво. Размерът на сферите е друг, като някои доближават до над 3 метра диаметър.

Те са обект на интерес от страна на учените, които са открили в тях съществуването на съвършено непокътнати скелети от костенурки , както и някои изчезнали типове като плезиозаври и морски червеи.

Името им в превод от езика на маорите значи „ сънливо небе “ . Местна легенда приказва, че камъните произлизат от първите им предшественици , който идват по тези земи с огромно кану. То било потопено от огромни талази. Част от хората се трансформирали в планина, ситуирана наоколо, а останките от кануто – в камъните Моераки, споделя легендата.
 Каменните сфери Моераки Thinkstockphotos
Любители на тайните теории мощно се съмняват на научните пояснения за появяването и съществуването на камъните. Те смятат за по-достоверно сферите да с извънземен генезис - „ пратка “ от друга цивилизация .

Вижте още любопитни материали за естествени явления:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР