Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул.

...
Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул.
Коментари Харесай

Подобрена е организацията на движението през кръстовището на бул. “Черни връх“ и бул. “Филип Кутев“

Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул. “Черни връх “ и бул. “Филип Кутев “, за него бяхме получили най-вече недоволства и сигнали, само че след измененията, които направихме през последните седмици, пропускателната дарба на бул. “Черни връх “ през кръстовището с бул. “Филип Кутев “ в посока Околовръстния път към този момент е усъвършенствана с над 30%. Това заяви кметът на София Васил Терзиев във Facebook профила си.



Той уточни, че подобряването на организацията на придвижването на основни кръстовища е приоритет за общинската администрация. По думите на Терзиев всеки клиент на комерсиалния център наоколо до това кръстовище има история, която да опише, обвързвана с излизането от паркинга. В натоварени дни даже сме виждали регулировчик, като постоянно се е стигало до рискови обстановки в самия паркинг поради многото чакащи коли с включени мотори в затворено пространство и мощно нечист въздух, добави кметът.

Промените, които Терзиев уточни, са свързани с обособена спомагателна пета лента за придвижване по бул. " Черни Връх " в посока " Околовръстен път ". Чрез нея се разрешава на излизащите от комерсиалния център да се включват в независима лента за придвижване по бул. " Черни връх " в посока “Околовръстен път ”, изясни кметът. Друга смяна е ограничението на левите завои от изхода на комерсиалния център в посока " Център ", които по думите на Терзиев са и противозаконни.

Данните, които следим от въведените промени в организацията, демонстрират огромно понижение на опашките от чакащи коли, възстановяване на придвижването на градския превоз и понижаване на конфликтността на транспортните потоци, излизащи от комерсиалния център с преминаващите моторни транспортни средства през бул. “Черни връх “, уточни кметът. Той моли жителите да подават сигнали, с цел да се работи за отстраняването на нередности и подобрението на градската среда.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР