Едно от най-лошите неща, които може да направим спрямо кучето

...
Едно от най-лошите неща, които може да направим спрямо кучето
Коментари Харесай

Каква порода куче да изберем, ако работим много

Едно от най-лошите неща, които може да създадем по отношение на кучето си, е да го пренебрегваме или оставим единствено за дълъг интервал.

Кучетата безспорно са едни от най-хубавите съквартиранти и другари, само че доста от нас не отделят задоволително значение на обстоятелството, че четириногите домашни любимци не обичат да са сами, и постоянно оставят животното си в самотност дни наред.

Въпреки това някои породи кучета са по-адаптивни към соло начин на живот и биха били подобаващ избор, в случай че се постанова да отсъстваме всеки ден.

Басет

Басетът е относително мързеливо и без значение животни, доста наподобяващо котките в някои връзки. Малкият му размер значи, че няма да направи дупка в портфейла ни с изобилната си диета, нито ще заеме прекалено много място в дребния ни апартамент в центъра.

 Снимка 345647

Тази порода кучета надалеч не изисква дълги разходки, от които немските овчарки се нуждаят, и биха се радвали и единствено на една вечерна обиколка. В същото време, басетите са относително издръжливи животни, които не се разболяват постоянно, което ги прави подобаващ избор, в случай че нямаме време за ветеринарни визити всяка седмица.

Чихуахуа

Въпреки че кучетата от породата чихуахуа постоянно са възприемани като дребни и нападателни, те са в положение да бъдат също толкоз правилни, колкото и множеството огромни породи. В същото време, те не се нуждаят от чести разходки или от доста извършения. Не биха имали и срещу добродушно да ни чакат да се върнем от работа.

 Снимка 345648

Чихуахуа са мързеливи по природа, не ядат прекалено много, а дребният им размер значи, че бихме могли да ги вземем с нас, даже когато пътуваме.

Френски булдог

" Френчитата " са необикновено лоялни кучета, които са мощно привързани към стопаните си. Обичат да си играят, само че в това време обичат и да прекарват огромна част от деня в сън. Не са и почитатели на километричните разходки в парка.

 Снимка 345651

Важно за тях обаче е да получават опция за извършения и за игра. Това значи, че не трябва да пропущаме утринните и вечерните разходки. Френските булдози са относително тихи и няма да пречат на съседите, до момента в който сме на работа.

Шар пей

Шар пей са едни от най-мързеливите кучета, които напълно умерено може да оставим сами за по-дълго време. Важно е да отбележим обаче, че те са и много обществена порода, което значи, че е добре да ги гледаме по двойки или в композиция с друго животно.

 Снимка 345649

Шар пей несъмнено са съвършеният избор, в случай че ни се постанова да прекарваме по-дълго време в офиса, само че би трябвало да имаме поради, че тези кучета постоянно страдат от генетични проблеми и заболявания.

Хрътка

Хрътките са извънредно грациозни и любвеобилни създания. За тях е значимо да получават ежедневната си доза извършения и опция за бягане, само че са и задоволително самостоятелни, че да прекарват по-дълго време сами, без да се натъжават.

 Снимка 345650

Хрътката е приближен другар, който постоянно посреща с махаща опашка. Заради нежната си физика постоянно имат проблеми със ставите и краката. Ако оставим това настрани, те са отличен избор за тези от нас, които не работят вкъщи, само че не биха имали срещу да побягат с кучето си преди и след работа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР