Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път

Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път ...

Едно от най-китните села в Родопите става център за сватбен туризъм.


Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път да се превърне в център за сватбен туризъм, коментира от личната си страничка във Фейсбук кметицата Сийка Суркова, която от началото на годината е благословила вече 4 новобрачни двойки , а през септември й предстои да напъти към "най-малката обществена клетка" поне още три двойки влюбени.

Сред избралите да си разменят венчалните халки в Момчиловци или по близките върхове и поляни има украинец, грък и аржентинка, половината не са местни, а някои предпочели ливадите пред луксозните ресторанти в Пловдив и Смолян.

1 160 са постоянните жители на Момчиловци, тази година тук са проплакали две бебета, а най-възрастните баба и дядо гонят 95-та годишнина.

Стягащата се за втори кметски мандат бивша журналистка Сийка Суркова очаква догодина тук да започнат да се венчават и представители на Поднебесната империя, след като киселото мляко с логото на Момчиловци придоби особена популярност в Шанхай, а в покрайнините на селото вече работи демонстрационна мандра.

Кметицата припомня, че вече е започнала подготовката за тазгодишния фестивал на киселото мляко, където ще бъде избрана и новата Мис Родопи, пише Монитор. Фестът, който е под патронажа на министъра на туризма ще се проведе от 21 до 23 септември.

Източник: cross.bg