Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път

...
Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път
Коментари Харесай

Едно от най-китните села в Родопите става център за сватбен туризъм

Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път да се трансформира в център за брачен туризъм, разяснява от персоналната си страничка във Facebook кметицата Сийка Суркова, която от началото на годината е благословила към този момент 4 новобрачни двойки, а през септември й следва да напъти към " най-малката социална клетка " най-малко още три двойки влюбени.

Сред избралите да си разменят венчалните халки в Момчиловци или по околните върхове и поляни има украинец, грък и аржентинка, половината не са локални, а някои предпочели ливадите пред първокласните заведения за хранене в Пловдив и Смолян.

1 160 са непрекъснатите поданици на Момчиловци, тази година тук са проплакали две бебета, а най-възрастните баба и дядо гонят 95-та годишнина.

Стягащата се за втори кметски мандат някогашна журналистка Сийка Суркова чака следващата година тук да стартират да се венчават и представители на Поднебесната империя, откакто киселото мляко с логото на Момчиловци закупи особена известност в Шанхай, а в покрайнините на селото към този момент работи демонстрационна мандра.

Кметицата напомня, че към този момент е почнала подготовката за тазгодишния фестивал на киселото мляко, където ще бъде определена и новата Мис Родопи, написа Монитор. Фестът, който е под патронажа на министъра на туризма ще се организира от 21 до 23 септември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР