Едно от най-големите търговски газохранилища в Европа - Бергермеер в

...
Едно от най-големите търговски газохранилища в Европа - Бергермеер в
Коментари Харесай

Едно от най-големите търговски газохранилища в Европа е запълнено на 100 процента

Едно от най-големите търговски газохранилища в Европа - " Бергермеер " в Нидерландия, е запълнено на 100 % от потенциала си, заяви през днешния ден нидерландският министър за климата и енергийната политика Роб Йеттен, представен от Ройтерс.

Правителството на Нидерландия влага към 400 милиона евро от май насам, с цел да субсидира последователното запълване със синьо гориво на оборудването, което е с потенциал от 4,1 милиарда кубични метра.

Оператор на газохранилището " Бергермеер " е Националната енергийна компания на Абу Даби - TAQA. Неговото запълване изискваше да бъдат напълнени и 40-те % от потенциала му, за които съветската държавна компания " Газпром " има договорни права за прилагане, само че не ги е употребила.

Нидерландия има диспропорционално висок дял от потенциала на газовите складове в Европа, завещание от добива на природен газ в района на Грьонинген, отбелязва Ройтерс.

Общото равнище на запълняемост на всички газохранилища в Нидерландия сега е към 92 %, по данни на платформата Ей Джи Ес Ай (AGSI), през която се наблюдава нивото на запасите в европейските газови складове.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР