Едно от най-големите села в Сливенска област е село Градец.

...
Едно от най-големите села в Сливенска област е село Градец.
Коментари Харесай

Село Градец е едно от най-големите села в Сливенска област


Едно от най-големите села в Сливенска област е село Градец. Населението му е над 6000 души, а 5900 от тях са роми. Те се оплакаха от съществени проблеми в селото, които съгласно тях не се вземат решение съответно от локалната власт – липса на вода, пътища, здравно обслужване.

Митко Митев е притежател на една от най-старите възрожденски къщи в селото. Той е и един от хората, които се пробват да оказват помощ най-вече на ромите, само че все пак има проблеми:

" Бабата и дядото на жена ми са от тук и взехме решение, че на това място можем да си създадем къща за отмора. Бях замислил да е къща за посетители. Към всяка стая съм направил хигиеничен възел. После взехме решение, че е по-добре ние да си употребяваме къщата и да не я даваме. Лошото е, че по празници не идваме, тъй като шумът не може да се търпи, не може да се спи. Веднъж беше ден на народен печал и съседът през една къща беше усилил много музиката. Съседите вървяха да го молят да понижи музиката, само че той беше пийнал и не можеше нищо да се направи ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Снежана Иванов и Лъчезар Цветков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР