Едно от най-големите предизвикателства пред ЕС е цифровизацията и цифровият

...
Едно от най-големите предизвикателства пред ЕС е цифровизацията и цифровият
Коментари Харесай

Цветанов определи цифровизацията като едно от най-големите предизвикателства пред ЕС

Едно от най-големите провокации пред Европейски Съюз е цифровизацията и цифровият обединен пазар. Изключително значима роля тук играе образованието и е належащо да влагаме в разнообразни стратегии, с цел да могат нашите деца да отговорят на провокациите на цифровия свят. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов по време на конференцията „ Технологии и обединен дигитален пазар: Възможности и провокации ". Форумът е проведен взаимно от Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България ", Центъра за европейски проучвания „ Вилфрид Мартенс " и Фондация „ Ханс Зайдел ".

Цветан Цветанов регистрира, че сега има огромен дефицит на работна ръка в областта на осведомителните технологии. „ Особено огромен е дефицитът на познания измежду хората над 40 години. Важно е да има непрестанен разговор в цялата страна и по този метод да покажем ангажираността си по този въпрос ", уточни Цветанов.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред означи, че все по-голямата осведоменост на дребните деца по отношение на новите технологии повдига въпроса задоволително безвреден ли е цифровият свят за тях. „ Радостен съм, че европейският комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел е тук, тъй като това придава спомагателна тежест и добавена стойност на тази полемика ", почерта той. Цветанов показа, че през идната година следва реализирането на цивилен разговор в цялата страна, който би трябвало покаже на жителите какво ни дава Европа и какви са провокациите пред нея. „ Едно от тях безспорно е цифровизацията ", посочи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ За да развиваме нашата страна е извънредно значимо да се възползваме от всички преимущества на новите технологии. Ето за какво би трябвало непрестанно да влагаме в образованието на младите, с цел да не изоставаме от водещите страни ", уточни ръководителят на Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България " и кмет на София Йорданка Фандъкова. По думите й София се е утвърдила като районен водач в областта на осведомителните технологии с над 40 000 заети в IT-сектора.

„ Единният дигитален пазар и цифровата стопанска система са бъдещето на България и Европа, само че следва още доста работа и би трябвало да се създадат още доста вложения ", уточни на собствен ред изпълнителният шеф на Центъра за европейски проучвания „ Вилфрид Мартенс " Томи Хухтанен. Той акцентира, че единният дигитален пазар е крайъгълният камък за развиването на Европа. Хухтанен означи, че е належащо непрестанно да се организират осведомителни акции, с цел да дадем опция на всички жители да се възползват от преимуществата на цифровия пазар.

Представителят на Фондация „ Ханс Зайдел " за България Богдан Мирчев на собствен ред разяснява, че тематиката за цифровия пазар е изключително значима, тъй като касае директно нашето бъдеще. „ Образованието би трябвало да върви ръка за ръка с непрестанно изменящия се свят и по тази причина поздравявам обстоятелството, че българското държавно управление е показало като собствен главен приоритет точно образованието ", сподели Мирчев.

„ Цифровизацията е част от всекидневието ни. Тя е нещо позитивно, което трансформира всичко към нас. Европейският метод към цифровизацията е, че желаеме в нейния център на остане индивидът, желаеме той да я ръководи ", съобщи българският еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

По думите на някогашния финансов министър на България Симеон Дянков ресорът на Мария Габриел – цифрова стопанска система и цифрово общество, е най-важният и е щастлив, че точно българин дава отговор за него. Дянков също по този начин изясни, че ранното включване на децата в света на осведомителните технологии в действителност въздейства позитивно на тяхното личностно развиване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР