Едно от най-големите изтичания на потребителски данни от интернет генерира

...
Едно от най-големите изтичания на потребителски данни от интернет генерира
Коментари Харесай

Yahoo изплаща 50 милиона долара компенсации заради пробиви в сигурността

Едно от най-големите приключвания на потребителски данни от интернет генерира и един от най-големите групови искове, откакто Yahoo се съгласи да заплати 50 милиона $ на жертви на пробива, за който се твърди, че е засегнал близо 200 милиона американски консуматори и към три милиарда имейл акаунта по целия свят.

Във финалното деяние на двугодишния правосъден развой, Yahoo, която в този момент е част от екосистемата на Verizion, предложи да заплати въпросната сума като обезщетения на към 200 милиона потребителите в Съединени американски щати и Израел.



Освен това, компанията ще покрие до 35 милиона $ адвокатски възнаграждения, свързани с делото, и ще даде на засегнатите консуматори в Съединени американски щати услуги за мониторинг на заемите в продължение на две години посредством AllClear - пакет, който ще се продава на дребно за към 350 $. Съществува опция също по този начин да бъдат изплатени и отплата към юридически лица, наранени от хакерската офанзива. Не на последно място, тези, които заплащат за премиум сметки в Yahoo, ще имат опция да си възстановят 25% от абонамента.

До делото се стигна, откакто Yahoo призна, че три милиарда акаунта са били наранени при редица нарушавания на сигурността, почнали през 2013 година Предполага се, че намесата е била подкрепена от съветската страна, само че все още няма съществени доказателства, които да удостоверяват тази теза.

Инцидентът не беше оповестен обществено до 2016 година Информацията се появи единствено месеци откакто Verizon разгласи, че ще придобие главния бизнес на Yahoo за 4,8 милиарда $.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР