Едно от най-големите имена на европейското кино – Ален Делон,

...
Едно от най-големите имена на европейското кино – Ален Делон,
Коментари Харесай

10 интересни факта за легендата Ален Делон

Едно от най-големите имена на европейското кино – Ален Делон, чества своя рожден на 8 ноември. Френският артист (продуцент, режисьор, сценарист, певец) е притежател на премията „ Сезар “ за най-хубава мъжка роля във кино лентата „ Нашата история “ през 1985 година, както и на Ордена на почетния легион през 1991 година

Детството му е бурно и друго, само че ориста го води към актьорската специалност. Признат за най-сексапилния мъж на своето време, Ален Делон играе в над 90 продукции. Ето още няколко любопитни обстоятелството за него.

1. Тройно поданство

Роден във френския град Со (предградие на Париж), Делон е жител на Швейцария от 1999 година Това става, откакто киноактьорът живее в Женева повече от десетилетие. Освен това има и нидерландско поданство от обичаната си Розали ван Бремен.

2. Мечтаната специалност

В младежките си години Делон се наслаждавал на работата си като месар. Вторият му татко бил месар и точно от него бъдещата звезда наследява уменията си. След 3 години обаче Ален напуща месарницата, с цел да се причисли към френския флот.

 10 забавни обстоятелството за легендата Ален Делон

3. Първата роля

На 14 година Ален Делон получава опцията да играе разбойник в глух късометражен филм, режисиран от бащата на негов другар. Първата му основна роля е в сантименталния филм „ Кристин “ (1958 г.) дружно с австрийската актриса Роми Шнайдер, с която по-късно имат и сантиментална връзка в продължение на цели 5 години.

4. Не желае да е част от Холивуд

Може да е всенародно приет в родината си и в цяла Европа като надарен артист, само че по този начин и не доближава холивудската „ Алея на славата “. Делон дълги години отхвърля функции на британски език, само че има интервал, в който отпътува за Съединени американски щати и остава там за известно време. Учи езика и му оферират второстепенни функции, само че той изрично не съумява да се впише. Критиците в Америка го упрекват, че е шовинист.

5. Старите мемоари

Звездата е потвърждавал няколко пъти, че към този момент не гледа старите си филми. За това има мрачна причина – съвсем всички негови сътрудници са покойници. Живите му другари са доста малко и Делон заобикаля тези филми, които го връщат в положителните остарели времена.

6. Успешен предприемач

През последните години Ален Делон е прочут освен като артист, само че и като сполучлив предприемач. Под комерсиалната марка „ Alain Delon “ се продават доста артикули като парфюми, ръчни часовници, цигари, шампанско, дрехи. Става собственик на лична авиолиния. Макар да не живее в родината си, Ален Делон е притежател на ресторант на Френската Ривиера, който се споделя “La Camargue ”.

7. Наследниците

От брака си с Натали Бартелеми (Делон), известна френска актриса и модел, Ален Делон има наследник – Антони. Той е роден през 1964 година в Лос Анджелис, Съединени американски щати, и живее зад Океана до навършване на първата си година, когато неговото семейство се завръща още веднъж във Франция. Днес Антони Делон е прочут френски артист. От брака си с Розали ван Бремен Ален Делон има още две деца: Анушка, родена през 1990 година, и Ален-Фабиан, роден 4 години по-късно.

8. Врагове/ Приятели

И двамата са от Големите. Ален Делон и Жан Пол Белмондо. В началото на кариерата си стигат до съд, Белмондо ревнува непрекъснато синеокия си сътрудник, а гордият Делон това и чака. След 50-годишни разногласия двамата си стават близки другари, изключително след инсулта на Делон преди няколко години.

“Споровете ни бяха разногласия сред влюбени, ние сме огромни другари ”, споделя Белмондо в записките си.

9. Биографична книга

„ Ален Делон. Ангел и гамен “ от Венсан Киви. Предопределен да поеме преуспяващ фамилен бизнес, Ален Делон прекомерно млад попада в киното и по този начин се избавя от банална орис. Благодарение на режисьори като Клеман, Висконти и Мелвил, с най-хубавите си функции в „ Под яркото слънце “, „ Гепардът “ и „ Самураят “, става знак на френското кино. Ангелската му хубост и сантименталните връзки с Роми Шнайдер и Мирей Дарк будят възхищението на публиката. Но със устрема да осребри визията си, с връзките си с подземния свят, както и с това, че се лимитира до функции на ченге или гамен, провокира разногласия, написа Киви.

10. Вътрешният свят на Делон

„ Най-добре върша три неща – работата си, простотии и деца. “

„ Жените са знамение на природата. Невъзможно е да ги схванеш, още по-невъзможно е да си обясниш същността им. Тях можеш единствено да ги обичаш и да им се възхищаваш. “

„ Дължа живота и кариерата си на дамите. Когато на 22 година излязох от армията, те ме научиха на всичко. Беше очарователно за един млад мъж, привикнал с девойки на своята възраст, да бъде обичан от по-възрастни дами, които са научили всичко в живота. Брижит Обер и Мишел Корду са самата същина на женствеността, по този начин както Мирей, Роми или Натали. “

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР