Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност

...
Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност
Коментари Харесай

Млад мъж продаде колата си, за да помогне на непознато бебе, което се бори с тумор на бъбрека

Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава опция на елементарните хора да правят невероятни неща, споделя един от най-големите модерни майстори на афоризми и житейски максими в света Хорас Джаксън Браун. И е изцяло прав. Дни преди светлия християнски празник Великден млад мъж продаде колата си, с цел да помогне на тримесечната Мартина Стефанова, която има израстък на единия бъбрек.

Преди 10 дни Мартин Киров разгласява публикация в обществените мрежи, че продава автомобил фолксваген голф 3 – завещание от татко му. Колата е в положително техническо положение, след главен ремонт и с дребни козметични недостатъци. Мартин и брачната половинка му обаче имат различен автомобил, който им е задоволителен. И макар че е дал заричане пред починалия си татко да пази голфа, взема решение да го наруши.

„ Нарушавам заричане си пред татко ми, тъй като преди към година точно на Великден аз и жена ми получихме най-страхотната вест, а точно, че ще ставаме родителите! Детенцето ни се роди точно на Коледа, тъй че не мисля, че е случайност! Затова знам, че той няма да се сърди, а ще бъде горделив с мен! Искам да продам колата и да даря всички пари от продажбата до стотинка на дете в потребност! Искам на наближаващия ярък празник да направя едно положително дело!”, изяснява Киров.

Дни по-късно колата е закупена от Стоян Четинов от Пловдив, който поискал да помогне. Никола Симеонов пък превежда половината от сумата, за която е продаден автомобилът, в символ на съпричастност. Парите към този момент са преведени по сметката на дребната Мартина. Тя е призната по неотложност в клиника в Турция. Само интервенцията там коства 30 000 лв.. Още най-малко толкоз ще са нужни за следоперативното лекуване.

„ Малката душичка е същински войник. Дай Боже, за напред всичко да върви в позитивна посока!”, пожелава мъжът.

Който желае да помогне на Мартина, може да го направи посредством банков превод или посредством PayPal:

IBAN: BG28STSA93000014118421

Титуляр: Дима Стойчева Преснакова

PayPal: [email protected]

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР