Едно от най-големите български управляващи дружества - Конкорд Асет Мениджмънт

...
Едно от най-големите български управляващи дружества - Конкорд Асет Мениджмънт
Коментари Харесай

Конкорд Асет Мениджмънт преобразува още два фонда

Едно от най-големите български ръководещи сдружения - " Конкорд Асет Мениджмънт " АД, разгласи, че слива нови два фонда от портфейла си. Причината е новата тактика на компанията всички фондове под нейно ръководство да работят под един бранд, който е задоволително добре различим за вложителите. Ето какво се споделя в формалното известие:

УД " Конкорд Асет Мениджмънт " АД осведоми вложителите по отношение на идното превръщане посредством вливане на следните фондове:
Държавна фирма " Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд ", ( " Вливащ се фонд " ), Държавна фирма " Конкорд Фонд - 2 Акции " ( " Приемащ фонд " ).
Преобразуването посредством вливане се реализира въз основа на решение на Съвета на шефовете на УД " Конкорд Асет Мениджмънт " АД от 09.02.2018 година и в сходство на решение на Комисия за финансов контрол № 383-ДФ от 16.04.2018г.

Преобразуващите се фондовете имат идентична капиталова тактика и рисков профил, като тяхната съществена цел е да обезпечат на вложителите доста повишаване на вложените средства посредством осъществяване на финансови облаги и доходи от дивиденти при заложено високо равнище на риск. И двата договорни фонда влагат до 90% от активите си в акции на български емитенти. Преобразуването посредством вливане дава опция при идентична капиталова тактика и рисков профил, да се реализира успеваемост от мащаба, усъвършенстване на разноските по администриране и ръководство на двете групови капиталови схеми и способства за по - огромна диверсификация на вложенията.

Дългосрочната тактика на " Конкорд Асет Мениджмънт " АД е всички ръководени от сдружението договорни фондове да оперират под марката " Конкорд ", който е към този момент одобрен измежду вложителите. При вливането на двата фонда се резервира размера на таксите и разноските на приемащата групова капиталовата скица.


" Конкорд Асет Мениджмънт " разгласи превръщане на два от фондовете си

Управляващото сдружение дава 30 дни период за назад изкупуване на дялове

Посредством пресмятане на еквивалентно съответствие на подмяна, притежателите на дялове на вливащия се контрактуван фонд " Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд " стават притежатели на дялове от приемащия контрактуван фонд " Конкорд Фонд - 2 Акции ". Те получават дялове от приемащия фонд, чиято стойност е равна на цената на притежаваните от тях дялове от преобразуващия се фонд.

Инвеститорите имат право на назад изкупуване на дяловете си през интервала на назад изкупуване, без да бъдат начислявани спомагателни такси от ръководещото сдружение. Съгласно разпоредбите на двата фонда вложителите не дължат такси за назад изкупуване.

Предвижданият интервал за назад изкупуване на дяловете е 30 (тридесет) дни, считано от 30.04.2018г. до 29.05.2018г. в това число.

Етапи на процедурата по преобразуването и дати:
Обратно изкупуване - това е интервал от 30 (тридесет) календарни дни, през който вложителите в участващите в преобразуването посредством вливане Държавна фирма " Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд " и Държавна фирма " Конкорд Фонд 2 - Акции " могат да подадат искане за назад изкупуване на своите дялове. Периодът обгръща датите, считано от 30.04.2018г. до 29.05.2018г., в това число. Последното издаване на удостоверения за дял на преобразуващите се посредством вливане фондове ще се състои на 30.05.2018 година Спиране на противоположното изкупуване и продажба на дялове на вливащия се Държавна фирма " Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд " и на приемащия Държавна фирма " Конкорд Фонд 2 - Акции " за дейно осъществяване на преобразуването за интервал от 10 работни дни , считано от 30.05.2018г. до 12.06.2018г., в това число. Съотношението на подмяна се пресмята на база последно пресметнатите НСА (нетна стойност на активите) на вливащите се фондове към 06.06.2018 година Ефективна дата на превръщане - Ефективната дата на преобразуването на вливащия се Държавна фирма " Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд " в приемащия Държавна фирма " Конкорд Фонд 2 - Акции ", ще се реализира на десетия работен ден след прекъсване на противоположното изкупуване. Планираната ефикасна дата за преобразуването посредством вливане е 12.06.2018г. Възобновяване на противоположното изкупуване - Обратното изкупуване и продажба на дялове от приемащия Държавна фирма " Конкорд Фонд 2 - Акции " ще бъде обновено на 13.06.2018г., на идващия работен ден след ефикасната дата на превръщане. Информация по чл.104, т.2 от Наредба №44 - Притежателите на дялове от вливащия се Държавна фирма " Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд ", които не са се възползвали от правото си да заявят за назад изкупуване своите дялове, в посочения нагоре период, могат да упражняват правата си на притежатели на дялове на приемащия Държавна фирма " Конкорд Фонд 2-Акции " считано от 13.06.2018г., която съответствува с датата на обновяване на противоположното изкупуване и продажба на дялове от Държавна фирма " Конкорд Фонд 2-Акции ", посочена по - горе.
Пълният документ с информацията по член 151 от ЗДКИСДПКИ и Документа с основна информация за вложителите на приемащия фонд са налични на интернет страницата на ръководещото сдружение: www.concord-am.bg.

Инвеститорите на преобразуващите се договорни фондове могат да получат спомагателна информация в офиса на УД " Конкорд Асет Мениджмънт " АД всеки работен ден сред 9:00 и 16:45 ч. на адреса на ръководство на сдружението в гр. София, бул. " Тодор Александров " № 141, тел. 02/816 43 70, e-mail: [email protected].
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР