Едно от най-дразнещите неща при безжичните периферни компютърни джаджи е,

...
Едно от най-дразнещите неща при безжичните периферни компютърни джаджи е,
Коментари Харесай

Apple готви нов вид безжично зареждане за периферни джаджи


Едно от най-дразнещите неща при безжичните периферни компютърни джаджи е, че от време на време оставаме без клавиатура и мишка, тъй като батериите им внезапно свършват, без да сме готови за това.

Именно този проблем цели да поправи Apple с неотдавна получен патент за технология, която разрешава безжично зареждане, без да е нужно джаджите ни да са в досег със специфична поставка или кабел.
 Снимка 413797

Идеята на Apple е да трансформира настолните си компютри в лицето на iMac и Mac mini в източници на сила за мишките, клавиатурите и даже телефоните на потребителите си.

Според патента, силата е допустимо да идва непосредствено от под екрана на компютъра, с помощта на специфични антени и радио талази. В патента се загатва, че е допустимо технологията да се употребява и за зареждане на по-големи и взискателни джаджи.
 Какво съставлява безжичното зареждане
Какво съставлява безжичното зареждане

Що е то Qi

В документа на Apple се изяснява, че технологията би могла да трансформира стандартните домашни рутери в безжични зарядни устройства, които могат да зареждат джаджите ни без значение къде са те вкъщи.

Подобен патент бе връчен на компания на име Powercast през 2017 година, който предполагаше безжично зареждане в радиус от 40 метра, само че към момента не сме видели подобен артикул.
 Безжичното зареждане и за какво към момента не го използваме толкоз
Безжичното зареждане и за какво към момента не го използваме толкоз

Над 70% от хората с нови телефони още употребяват кабели и USB
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР