Едно от най-често срещаните заболявания при жените не само у

...
Едно от най-често срещаните заболявания при жените не само у
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на млечната жлеза в болница Света София

Едно от най-често срещаните болести при дамите освен у нас, само че и в Европа, продължава да бъде ракът на млечната жлеза. За поредна година столичната болница " Света София " започва акция за профилактични прегледи за болестта. Повече вижте от изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Гергана Коларова, която гостува в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Д-р Гергана Коларова, изпълнителен шеф на Първа САГБАЛ " Света София ": Не единствено в България, само че и в цяла Европа в Съединени американски щати най-честото раково заболяване, което се диагностицира при дамите, е рак на гърдата. Всяка година броят на болните се усилва с 1,8%.
Разумно е профилкатичните прегледи да стартират от 20-годишна възраст, тъй като за жалост, болестта визира все по-млади дами, добави доктор Коларова.

Много е значимо болестта да бъде хванато в начален етап, с цел да може да бъде излекувана пациентката, изясни експертът.
Д-р Гергана Коларова, изпълнителен шеф на Първа САГБАЛ " Света София ": Най-важното е да заобикаляме напрежението и да вървим да се преглеждаме всяка година.
Вижте целия диалог във видеото!
 Увеличават се болните от рак на кожата Увеличават се болните от рак на кожата
Зачестяват случаите на рак на кожата, предизвестяват кожни лекари. Ако преди години болестта се е срещало относително рядко, то в този момент случаите се ув...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР