Едно от най-честите неразположения при настинки и грип е кашлицата.

...
Едно от най-честите неразположения при настинки и грип е кашлицата.
Коментари Харесай

Бабини лекове при кашлица

Едно от най-честите неразположения при настинки и грип е кашлицата. Въпреки че следваме назначеното ни от доктор лекуване, постоянно е добре да прибавим към него и даровете от природата, които потвърдено ускоряват имунитета, форсират нашето възобновяване и облекчават упоритата кашлица.

Ако обичате стафиди, в 300 мл прясно мляко сложете да врат 30 г от плодовете. След 15 минути махнете млякото от котлона и оставете стафидите да се наквасен. Напитката би трябвало да е прелестно топла за изразходване. Прецедете стафидите, подсладете с малко захар или мед, като по избор може да хапнете и плодове. В идващите редове, споделяме още 4 бабини лека за облекчение на кашлицата.

Отвара от сушени круши

Отварата от сушени круши е отлично средство за облекчение на кашлицата, облекчавайки дишането. За задачата, кипнете 500 мл вода и сложете няколко сушени круши. След 20 минути прецедете напитката, подсладете с мед и отпивайте на дребни глътки. Пийте от тази запарка 4 пъти дневно. Разбира се, може да хапвате и печени круши с мед.

Чесново мляко

В 500 мл прясно мляко, сложете 7-8 стрити скилидки чесън. Всички съставки би трябвало да врат дружно към 10-15 минути. След това напитката се прецежда и подслажда с мед. Повече за изгодите за здравето от чесновото мляко може да прочетете тук.

Фурмите са освен вкусни, само че естествено средство за облекчение на кашлицата. За да се възползвате от техните качества може да изберете една от двете предписания. В 500 мл вода сложете 10 плода и ги варете на спокоен огън за 30 минути. Или в 300 мл прясно мляко сложете 7-8 фурми и ги варете към 15-20 минути. Прецедете напитките, подсладете с мед по избор. Плодовете също могат да бъдат употребявани.

Морков, ябълка и лук

Плодовете и зеленчуците се почистват от обелките и се настъргват на тънко ренде. Съотношението сред тях би трябвало да е 1:1:1. Към тях прибавете 2 с.л. мед. Хапвайте от тази композиция по 1-2 с.л. 5 пъти на ден. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР