Едно от най-атрактивните и масови спортни събития на столицата –

...
Едно от най-атрактивните и масови спортни събития на столицата –
Коментари Харесай

Kaufland подарява по 100 торбички за многократна употреба за плодове и зеленчуци за всеки журналист, който участва в софийския полумаратон

Едно от най-атрактивните и всеобщи спортни събития на столицата – Kaufland София полумаратон, ще даде опция на всички участници от медийния отрасъл да допринесат за битката с ограничението на използването на пластмаса. Освен поощряване на дейния и здравословен метод на живот, за поредна година спортното събитие в столицата ще бъде под надпис „ 0 пластмаса за еднократна приложимост “.  

В рамките на своята самодейност Kaufland България ще раздаде на инцидентен принцип в комерсиалната си мрежа по 100 безвъзмездни торбички за плодове и зеленчуци за многократна приложимост за всеки публицист, записал се за присъединяване в спортното събитие. Организаторите плануват специфичен Kaufland Media Run с настрана класиране за публицисти и награди за спечелили в него. Целта на самодейността е да притегли вниманието на повече хора и да насърчи необятната общност към ограничение използването на пластмаса за еднократно прилагане.  

Многократните торбички за плодове и зеленчуци са направени от 100% рециклируем полиестер (PET) и са екологична опция на пластмасовите торбички за еднократна приложимост. Предлагат се в няколко хипермаркета в София, като с тях Kaufland цели да насърчи потребителите да понижат потреблението на пластмаса за еднократна приложимост в своето всекидневие.  

„ Обръщаме се към медиите, които интензивно поддържат начинания за запазване на околната среда и грижа за природата с покана да споделим пътя към достигането на нулева приложимост на пластмаса за еднократно прилагане по време на Kaufland София полумаратон. Надяваме се, че дружно ще успеем да вдъхновим още хора, като обвържем пристрастеността им към бягането с персоналния принос към опазването на природата ни чиста “, споделят от Кaufland България.



Лидерът в бранша за съвременна търговия е измежду пионерите в България с устойчива и целенасочена политика против пластмасата за еднократна приложимост. Каузата на надпреварата е поредна стъпка от 360-градусовата тактика на Kaufland България REset Plastic, в границите на която се плануват редица съответни ограничения за попречване потреблението на пластмаса. В дълготраен проект компанията си слага за цел да понижи използването на пластмаса в личните си обекти с най-малко 20% до 2025 година и да употребява 100% рециклируеми опаковки на личните си марки артикули.  

Организаторите на Kaufland София полумаратон имат за цел да въвлекат всички участници, сътрудници, публицисти и фенове в ограниченията за ограничение използването на пластмаса. Освен самодейността за безвъзмездни торбички за неведнъж прилагане, събитието ще размени всички пластмасови бутилки за еднократна приложимост с рециклируеми картонени чашки, ще обезпечи разполагане на водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, както и дървени принадлежности и картонена посуда в кетъринг зоната.

Регистрацията за Kaufland София полумаратон продължава и всеки, който желае да взе участие, може да се запише на уеб страницата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР