Едно от малките деца, което носи радост на някои от

...
Едно от малките деца, което носи радост на някои от
Коментари Харесай

Малки деца, „наети“ в японски старчески дом, за да се справят със самотата

Едно от дребните деца, което носи наслада на някои от 100-те поданици на дома, е 18-месечната Рена Шинохара.

Веднъж на седмица, тя се клати през вратите на постройката с усмивка на лицето, която се отразява на тези на жителите на инвалидни колички и проходилки.

Говорейки с NBC News, Тацуо Оджиро, 93, чиито внуци рядко са в близост, сподели: „ Зарежда ме с сила да виждам [прохождащите деца], тъй че това в действителност ми оказва помощ “.

Друг гражданин, Ацуко Окамура сподели: „ Когато дойдат, са толкоз сладки. “

Изображение: Снимка: NBC Изображение: „ Толкова са сладки “, сподели гражданин. Снимка: NBC Изображение: Снимка: NBC Изображение: Снимка: NBC

Присъствието на бебетата има за цел да облекчи чувството за изолираност, преобладаващо с остаряването, изключително там, където една трета от популацията е над 65 години.

Fidias Panayiotou: YouTuber се извинява за отбягване на билети, милостиня и ястие без заплащане в Япония

Самотата е възходящ проблем в страната, защото към 40% от хора споделиха, че се усещат самотни най-малко понякога, съгласно изследване на японското държавно управление, извършено през 2022 година

През 2021 година държавното управление назначи своя първи „ министър на самотата “, претрупан да оказва помощ на хората от всички възрасти да се свързват, изключително след пандемията от Коронавирус.

Прочетете повече от Sky News:
YouTuber се извинява за отбягване на билети, милостиня и ястие без заплащане в Япония

Директорът на старческия дом, Кими Гондо, излезе с концепцията за бебешки служащи преди три години, когато личната й новородена внучка беше на посетители и тя видя какъв брой щастливи направи жителите.

Г-жа Гондо сподели: „ Когато видях възрастните хора усмивка, разбрах силата, която имат бебетата.

„ Само като видят бебе да върви в близост, те се усмихват и стартират да приказват. “

Домът за възрастни към този момент има към 70 бебета служащи, които са възнаградени след промяната си с пелени и сладолед.

Изображение: Директор на старешки дом Кими Гондо. Снимка: NBC Изображение: Заплата от пелени и сладолед. Снимка: NBC

Жителите са „ страхотни учители на живота “

Майката на Рена, Канае Шинохара сподели: „ Смешно е, аз не работя, само че Рена има работа. “

Семейството се реалокира в префектурата на японския остров Кюшу преди повече от година и с цел да се срещне с нови хора, майката на Рена я докара в старческия дом.

„ Тук тя поддържа връзка с деца на нейната възраст, а също и с дядовци и баби, които са малко по-трудни за срещане “, сподели госпожа Шинохара, която назова жителите на старческия дом „ велики учители на живота “.

Рена и дребните й сътрудници работят на гъвкаво работно време, само че не са от дълго време в бизнеса - би трябвало да се пенсионират преди тригодишна възраст.

„ Думите са ненужни “

Ключов аршин за наемане на личен състав за госпожа Гондо е, че дребните деца не приказват.

Това е по този начин, тъй като по-възрастните хора могат да се затрудняват да приказват и да поддържат връзка, сподели Гондо, изключително в случай че имат когнитивно увреждане.

„ За да поддържаме връзка на същото равнище, думите са ненужни, “ сподели тя.

За жителите на старешки домове, сподели Гондо, визитите на дребни деца провокират общия японски опит на членове на фамилията от няколко генерации, живеещи под един покрив.

„ Дори в случай че те влязат в такова оборудване, те би трябвало да могат да поддържат връзка с хора от разнообразни възрастови групи всекидневно “, сподели тя. „ Мисля, че това е напълно естествено. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР