Едно от имената, за които се говори, е това на

...
Едно от имената, за които се говори, е това на
Коментари Харесай

Как може да изглежда проектокабинетът на проф. Габровски?

Едно от имената, за които се приказва, е това на Драгомир Заков

Солидно дамско наличие се чака да има в проектокабинета на проф. Николай Габровски. На представители на нежния пол ще бъдат поверени основни браншове от ръководството на страната. За това оповестява bTV, базирайки се на свои източници. 

Очаква се да няма нито един представител от познатите лица на ГЕРБ, нито министри от служебния кабинет. Проектокабинетът е подготвен на 100% и за всяка позиция има министър, а едно от имената, за които научихме, е това на Драгомир Заков.

Той беше определен от " Продължаваме промяната " за министър на защитата в предходния кабинет. Замени Стефан Янев след оставката му поради изявлението, че Русия води " военна интервенция " в Украйна. Преди кабинета „ Петков “, Заков е бил представител на България в НАТО, по времето на ръководството на ГЕРБ.

През почивните дни номинираният за министър председател проф. Николай Габровски е финализирал листата с претендентите за министри, който на следващия ден ще бъде показан пред президента. Делян Добрев отхвърли членове на ГЕРБ да са търсили поддръжка за проектокабинета от други парламентарни групи.

" Ние не канибалстваме в другите парламентарни групи – по този начин, както се случваше преди “, съобщи той.

Добрев реагира и на появилото се в общественото пространство име на Драгомир Заков за външен министър, който беше част от кабинета " Петков ".

„ Нито мога да го потвърдя, нито да го отрека. Но ще ми бъде доста забавно, в случай че това е правилно, по какъв начин ще гласоподават в сряда сътрудниците от " Продължаваме промяната ", тъй като в случай че те не го поддържат, имат потребност от психиатър. Не може март да предложиш някого за министър, да го избереш, а девет месеца по-късно да гласуваш против същия този човек “, съобщи още Делян Добрев.

Реагираха и от " Продължаваме промяната " - каквито и хора да влязат в проектокабинета " Габровски ", ще гласоподават „ срещу “.

„ Обществото би трябвало да е нащрек, да не получи едно аватарно държавно управление, обгърнато в целофан и оттова да изскочи Бойко Борисов “, съобщи Настимир Ананиев от Политическа партия.

И „ Демократична България “ с твърда позиция. “Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ “, съобщи Ивайло Мирчев от Демократична България.

Движение за права и свободи ще вземе решение по какъв начин да гласоподава на среща на управлението на партията във вторник.

„ Всякакви отзиви на партии и партийци до решението на ЦОБ на Движение за права и свободи са откровени неистини и операции с оглед личното им оцеляване “, обясниха от партията.

Утре проф. Габровски ще отиде с директория с министри при президента.

„ Нека пристигна на следващия ден, аз виждам, че по всяка възможност те продължат да работят за образуваните на кабинет “, съобщи президентът.

Очаква се проектокабинетът да бъде гласуван в залата в сряда или в четвъртък.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР