Едно от големите постижения на това правителство беше въвеждането в

...
Едно от големите постижения на това правителство беше въвеждането в
Коментари Харесай

Иван Шишков: Интерконекторът е едно от големите постижения на това правителство

Едно от огромните достижения на това държавно управление беше въвеждането в употреба на интерконектора. Когато започнахме работа, намерихме недовършен градеж и демотивиран строител. Това беше конкуренция с времето. Това беше най-сладкото, което сме създали. Постигна се България да има газ на разнообразни цени. Това съобщи районният министър Иван Шишков в утринния блок на NOVA „ Здравей, България ”. Относно пътищата, Шишков сподели, че с цел да бъде спряно противозаконното строителство, възлагано от страната, той е предложил Изменение в закона за устройството на територията. Шишков изясни, че това не значи прошка.



Това значи, че ще има легален механизъм да бъде тествано. И това, което подхожда на нормата, да може да го употребяваме умерено, съобщи Иван Шишков. Той обаче счита, че някогашните ръководещи не желаят това предложение даже да бъде прегледано.

Няма проблем да проверим сектор. Специално за 4 и 5 ЛОТ на „ Хемус ” сме създали актове и протоколи, знаем противозаконното строителство, което е осъществено. Но с цел да продължим процедурата ни би трябвало законов механизъм, сподели Шишков.

Започваме да вършим актове за нелегално строителство и ще глобяваме строителите. Другият абсурд е, че би трябвало страната да санкции сама себе си, сподели Шишков.

Когато бях зам.-министър в предходния кабинет, открих свлачище малко преди Благоевград. То беше спряло строителството. Вече имаме план за подсилване на свлачището. Най-вероятно до дни ще го одобря и ще стартира укрепването. Това ще даде опция, най-вероятно до 3 месеца, единият тунел да бъде пуснат в употреба, сподели Шишков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР