Едно от децата, , е починало, съобщи БНТ. Според информацията

...
Едно от децата, , е починало, съобщи БНТ. Според информацията
Коментари Харесай

Почина едно от заразените с менингит в София деца

Едно от децата,, е умряло, заяви Българска национална телевизия. Според информацията става въпрос за първото инфектирано дете. То е на 5 години и е било в трета група.

Случаи на деца, позитивни за бактериален менингит затвориха краткотрайно детска градина номер 37 " Вълшебство " в София. Преди два дни са били взети проби от 31 деца и 8 чиновници в градината, които са били контактни на инфектирано дете. Изследванията посочили, че 16 деца и трима възрастни са позитивни.
СЗО: Ще се оправим един път вечно с менингита до 2030 година
Световната здравна организация разкри през днешния ден проект за преодоляване на менингита до 2030 година, което ще предотврати 250 000 смъртни случая годи...

Веднага след определяне на позитивните случаи е проведено проучването на децата от другите 10 групи, посещаващи детската градина. За родителите била проведена онлайн среща с в допълнение уточнения.

" Фактически обясних на хората, че, защото в Националния център по заразни заболявания изследвахме към 40 материала на 8 работещи, контактували с болното дете и на групата, които са били в контакт с това дете. Знаем кои са децата, които два дни би трябвало да взимат антибиотик, общоприета международна процедура ", сподели за " По света и у нас " проф. Тодор Кантарджиев.

Днес са били изследвани 250 девойки и момчета, посещаващи градината, техни братя и сестри. Резултатите се чакат до 48 часа. " Въпросите на родителите бяха какво става с другите деца, които са в фамилията - братчета и сестричета. Всичко им обясних, споделих им, че това се случва, че годишно сме имали постоянно такива случаи, които би трябвало да се лимитират, с цел да няма повече изумени деца ", сподели проф. Кантарджиев. Според специалистите съществуването на този микроорганизъм в носоглътката не заплашва директно здравето и живота на децата, само че се ползва профилактика с антибиотици.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР