Едно няма ръка, друго е с рана на главата... Невинни

...
Едно няма ръка, друго е с рана на главата... Невинни
Коментари Харесай

Папата посети украински деца: Това е нечовешка и богохулна жестокост

" Едно няма ръка, друго е с рана на главата... Невинни деца. Много баби и дядовци, заболели и небогати, надалеч от околните си, доста деца и безпомощни хора са оставени да умират под бомби, неспособни да получат помощ и да намерят отбрана даже в бомбените убежища. "

Така папа Франциск разказа визитата си на ранени в Украйна деца, настанени в този момент в болничното заведение във Ватикана. Той посети лечебното заведение през вчерашния ден и за следващ път прикани за преустановяване на войната на Русия против Украйна.

" Скъпи братя и сестри, за жалост, насилствената експанзия против Украйна, безсмисленото клане, където опустошенията и жестокостта се правят всеки ден, не стопира. Няма опрощение за тази война ", сподели той.

Папата акцентира, че в последната седмица " ракети и бомби падат върху цивилни, възрастни хора, деца, бременни майки ".

И дефинира тези каузи като " светотатство " против сакралността на човешкия живот, и " на първо място против беззащитния човешки живот, който би трябвало да бъде почитан и предпазен, а не унищожаван, и който е отвън всевъзможни тактики. "

" Мислите ми са с милионите украински бежанци, които са принудени да бягат, оставяйки всичко, и изпитвам огромна болежка за тези, които даже не могат да избягат. Не забравяйте: това е нечовешка и богохулна свирепост. Нека се молим в безмълвие за тези, които страдат ", прикани Светият отец.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР