Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,

...
Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,
Коментари Харесай

Едно наум: НСО не смята да се отчита на данъкоплатците

" Едно мислено " е графа на " Дневник ", в която публикуваме прессъобщения, фрагменти от материали, изявления и други, които би трябвало да се четат с едно мислено.

Националната работа за защита (НСО) извести медиите, че няма да дава доклад на данъкоплатците кого и за какво охранява. Най-горещият въпрос през последните дни, обвързван с НСО, е огромната защита на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Без да го загатва, службата декларира, че става дума за държавна загадка. През 2019 година жителите и бизнесът финансират НСО с великодушните 50 млн. лева А аргументите за защитата на Пеевски, с каквато нито един различен народен представител не разполага, са извънредно съмнителни.

" Дневник " разгласява писмото на НСО едно към едно с истинските правопис и пунктуация:

" По мотив обичайно покачвания интерес по отношение на осъществени от Националната работа за защита (НСО) функционалности и пълномощия по Закона за НСО, Службата припомня, че наредбите на Закона за отбрана на класифицираната информация лимитират опциите на НСО да дава информация за съответно охранявано лице.

Разгласяването, в това число потвърждението или отрицанието, на обстоятелства и условия по отношение на оперативно изпълняваните отговорности на Службата, в това число посочването на съответни охраняеми лица, ще сложи под изискване спазването и на духа, и на буквата на закона , в чиито обсег попада активността на Националната работа за защита.

Като демонстрира цялостно схващане към обяснимия от позиция на моментния обществен дневен ред интерес, НСО е длъжна да съобщи, че и отсега нататък ще се придържа прецизно към наредбите на използваното законодателство за активността на Националната работа за защита и за отбрана на класифицираната информация.

Националната работа за защита насочва зов към медиите и към жителите да проявят схващане към правилата, към които НСО е призвана по закон да се придържа, в това число съблюдаване на Конституцията, законите и интернационалните контракти, по които Република България е страна; ценене правата и свободите на жителите и тяхното достойнство; политически неутралитет (чл. 3 от Закона за НСО).

Без да прави компромис с използването на законодателството Националната работа за защита ще продължи да поставя старания за повече неприкритост, сърдечност и старание в поддръжка на публичната функционалност на медиите и постоянно в полза на сигурността на българските жители. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР