Едно направление в холистичната медицина, наречено ендобиогения, е на път

...
Едно направление в холистичната медицина, наречено ендобиогения, е на път
Коментари Харесай

Ендобиогения лекува дори „нелечимото”


Едно направление в холистичната медицина, наречено ендобиогения, е на път да сътвори същинска гражданска война, справяйки се с „ нелечими ” заболявания като рак и автоимунни болести.
Ендобиогения е просвета за контролиране на вътрешния живот. (Ендо е вътре, био - живот, а гени – способността на тялото да се контролира.) Създадена е преди 40 години от френския доктор Кристиан Дурафур. Във фокуса й са нервната система и ендокринна система, които оказват помощ на всеки орган да се възвърне по дълготраен метод.
За ендобиогенията научаваме от Камелия Димитрова. Тя е в екипа, който провежда визитата в България на доктор Шарбел Аби Шахин, възпитаник на Дурафур и практикуващ ендобиогенен терапевт. Мечтата й е той да образова медици и фармацевти, които да оказват помощ на болните в България, защото потребността от друг метод е крещяща.
Рак по време на пандемия
Камелия схваща, че нещо с тялото й не е наред през март 2020 година Получава  кръвоизлив и незабавно се обажда на гинеколога си. Той й споделя, че поради оповестения локдаун няма кой да й направи цитонамазка. Тя се обажда на различен гинеколог, който я приема чак през юли. Ендоскопско проучване демонстрира, че има възможност за онкологичен проблем. При прегледа се отделя дребна парченце, която докторът дава за проучване и отпраща Камелия с думите: ”Изкарай си лятото и тогава ела да забележим какво ще вършим. ”

Камелия „ си изкарва ” лятото, само че е обезпокоена и стартира да пие билки. В началото на септември се вижда с гинеколога, който й оповестява че „ й се е паднал най-лошият от всички вероятни разновидности – плоскоклетъчен нискодиференциран карцином. “ Обяснява й, че той се разгръща по тъканите и се популяризира бързо. Съветва я неотложно да отиде при онколог и „ до месец ракът да го няма! ”. Действително в края на октомври Камелия към този момент няма карцином, само че следва да научим по какъв начин.

Имаш ли спомагателни органи?Познати я пращат при прочут онколог гинеколог. Той я преглежда толкоз жестоко и мъчително, че очите й се напълват със сълзи. През цялото време мъжът й крещи и я наскърбява - за какво е чакала толкоз, че към този момент е доста късно, че ситуацията е тежко. „ Чувствах се като някаква движимост, а не човешко създание. Не можех да допускам, че всичко това се случва действително и си споделих, че това е един от най-ужасните моменти в живота ми ”, споделя Камелия.

Известният онколог й споделя, че интервенцията (най-вероятно цялостна хистеректомия) e незабавна и незабавно би трябвало да направи ядрено-магнитен резонанс. Вдига телефона и й резервира час при... негов непосредствен родственик.  
Когато резултатът от ЯМР е подготвен, въпросният лекар й връчва документите и понечва да си тръгне. ”Докторе, въпреки всичко, може ли да ми разчетете резултата? ”, връща го Камелия. А той й споделя: „ Ти си задоволително грамотна да си го разчетеш. ”
Остава стъписана. Зачита текста. Там написа, че има карцином 3-4 степен. (Четвъртата  е финален стадий). Но няма засегнати  лимфи, (което опонира на горното). Пише също по този начин, че е открита течност в тялото й?
Камелия чука още веднъж на вратата на доктора, с цел да разбере каква е тази течност. „ Не знам. Ти там, инцидентно да имаш някакви спомагателни органи? ”, възкликва той и отново я праща на скенера, където се оказа, че не е видял пикочния й мехур. „ И този човек разчита ЯМР на хиляди хора, на които от това им зависи живота?! ”, възмущава се Камелия.
Листче с 4-цифрена сумаОбезсърчена, дружно със брачна половинка си, тя взема решение да отиде този път при „ величие ” в  реномирана болница. Предлагат й час за обзор през април?! След 6 месеца?! Намира връзка - негов сътрудник му се обажда и я одобряват още на идващия ден. „ Имаше доста дами. Дойде моят ред и „ прегледът ” продължи... може би половин минута. Той видя диагнозата от ЯМР и без никакви спомагателни проучвания, без даже да огледа фотографията, отсече, че в понеделник ще ме оперира. Попита ме имам ли деца, сподели, че е добре, тъй като ще ми отстранят всичко и също по този начин, че съм била щастлива, че имам поддръжка.

След това разбрах за каква поддръжка приказва, тъй като написа на едно листче четирицифрена сума, която трябваше да платим ”, споделя дамата. Асистентката на „ светилото ” й подава тесте с документи, които да подпише. „ Казах й, че  съм си платила за консултация и не съм решила дали ще се оперирам. Но тя доста настояваше. Тогава я попитах, в случай че се откажа от интервенцията, какво става с тези документи.  А тя: „ Ами..., ще ги изхвърлим. ”„ А може би ще вземете парите от касата? ”, си споделя на разум Камелия. В този миг тя е изцяло уверена, че би трябвало да има и различен метод, с цел да се излекува.
Вяра. Надежда. Любов.Така и става. Разтревожена за здравето на Камелия, сестра й, която живее в Белгия, попада на информация за холистичен доктор, който реализира удивителни резултати в лекуването на „ нелечими ” заболявания. Записва й час за консултация, както тя споделя „ няколко дни след 17 септември – денят на Вяра, Надежда, Любов ”.  

Срещата на Камелия с доктор Шарбел Аби Шахин в действителност я изпълва с вяра. Въпреки претрупания му график, той е общителен и благ, изслушва я деликатно и я твърди, че болестта й е лечимо. Без да губи време, незабавно й взема кръв. За потребностите на ендобиогенията се употребява уникален  кръвен тест, който отразява индикатори, които общоприетоо не се наблюдават. Прави се самостоятелен кръвен разбор, учреден на математически модел (биология на функциите), който оказва помощ да се наблюдава действието на нервната система, на всеки един хормон поотделно и на всички хормони взети дружно. След това й прави поредност от вливания с  витамини и антиоксиданти. Назначава й и самостоятелно лекуване с извлеци от лечебни растения (вътрешно и външно).

Помогни на доктора да те излекува
Докторът й изяснява, че е доста значимо дружно с тялото да се излекува и духът. Казва й, че тази болест постоянно идва при угнетяване на женствеността и огромен стрес.  Камелия си прави равносметка и осъзнава, че фактически от известно време всекидневието й е прекомерно динамично, натоварва се с доста работа и проблеми, и  пропуща времето за себе си и за отмора.

Доктор Шахтин я разпитва също за метода й на хранене. „ Аз си хапвах много сладки работи и все нещо небрежно. И не пиех задоволително вода. “ Като резултат от всичко това киселинността на организма й се оказва висока, а раковите кафези обожават кисела среда. Затова тя би трябвало неотложно да понижи киселинните храни даже обичаните й домати. По рекомендация на белгийския доктор за избран интервал от време изключва всички модифицирани храни, произведения от краве мляко, аленото месо, глутена, захарните храни (защото неприятните кафези обичат захарта!). Започва да дъвчи пчелен клей и да пие отвари за пречистване на лимфната система, с цел да повдигне имунитета си.
По съвет на доктора, стопира краткотрайно работа и всички източници на стрес, стартира да се наспива, зарежда се единствено с позитивни страсти и духовна храна (молитви, медитация, посещаване на свети места).
„ Подходът при ендобиогенията допуска в лекуването да вземат участие интензивно както лекарят, по този начин и пациентът, както тялото, по този начин и душата. Човек би трябвало да има мощна религия, която постоянно оказва помощ и да разбере, че огромна част от лекуването зависи и от самия него, от неговото предпочитание и воля да се излекува. “, споделя Камелия.
Къде са ви оперирали?
След като изцяло му се доверява и 45 дни прецизно съблюдава препоръките му, българката още веднъж прави ЯМР в столична болница. Тогава диагностикът й споделя: ”Искам да схвана къде са ви правили интервенцията, тъй като е доста добре изпълнена? На мястото на карцинома сега няма нищо. ” Камелия коментира, че не са й правили никакви интервенции.

„ Как по този начин? Там няма нищо? Ми тогава по какъв начин сте се лекувала? С инхибитори ли? ” Камелия не е сигурна, че докторът ще я разбере, в случай че показа истината, само че брачният партньор й отвръща сбито: „ С естествени средства. ”  Докторът повдига плещи: ”Ами, стават и чудеса. ”
Но в случай че за някои медицински служащи лекуването с екстракти от диви ягоди, екзотични растения и витамини е знамение, то за хилядите пациенти, намерили излекуване с ендобиогения, това е избавление и начало на нов природосъобразен метод на живот.
А положителната вест е, че лекари и фармацевти, виждайки отличните резултати, стартират с възторг да го учат и ползват. За България този способ е чужд, само че Камелия и сестра й са уверени, че това доста скоро ще се промени.
„ Всъщност човек може да се излекува, споделя Камелия от позицията на човек,  преборил „ нелечима ” болест. - Просто човек би трябвало да сътвори подобаващите условия с цел да даде опция на организма самичък да се почисти от това, което е болно и ненужно, и да се регенерира. Това е медицината на бъдещето. Когато си удариш пръста, не го режеш до крепко. Но спираш да го удряш и започваш да го лекуваш, с цел да му дадеш опция да се възвърне ”.
Интервю с доктор Шахин можете да гледате ТУК
Чуйте описа на Катя Христофорова, друга пациентка на доктор Шахин - ТУК



Д-р Шарбел Аби Шахин е роден на 27 юли 1970 година в Бейрут, Ливан, където приключва математика, физика и химия. През 1993 година отпътува за Белгия да учи медицина. Завършва през 2000 година и печели място в първата профилирана държавана обучителна стратегия за незабавна помощ (2002 година – 2004 г.). Участва в задачи на „ Лекари без граници “ в Африка и за работата си по време на военни спорове получава уверение от Червения кръст за военно-полеви хирург. Специалист е по остра медицина и реанимация на новородени, деца и възрастни. Има изявления в областта на гръбначната хирургия и невростимулацията.

От 2002 година до 2014 година работи в областта на незабавната помощ в няколко белгийски клиники и лечебни заведения. От 2012 година е експерт по ендобиогения и естествена медицина (интегративна физиология), приключил e школата в Париж на нейния основател – френският доктор и академик доктор Кристиан Дурафур. Основен преподавател по ендобиогения и фитотерапия в редица страни. Председател на Белгийския институт по ендобиогенна медицина и интегративна физиология. Практикува цигун, акупунктура и тай чи.


Какво е ендобиогенна медицинаЕнбиогенията смята всяко човешко създание за неповторимо. Тя взема поради динамичността и взаимната връзка на другите системи, които ни построяват. Целият живот се стреми да бъде в положение на баланс, който се ползва за всяка система, за всяка функционалност, орган, тъкан, клетка.

Енбиогенезата потегля от постулата, че цялостният и съразмерен баланс на човешкия организъм, както във връзка с поддържането на неговата конструкция, по този начин и на способността му за акомодация и ремонт, може да бъде вдървен, единствено в случай че съществува динамична система на интеграция, способна да обезпечи когато и да е, и на каквото и да е равнище, ръководството на всяка от неговите елементи, както и на техните взаимовръзки, както и на самото ръководство. Такава система е хормоналната. Именно тя е във фокуса на ендобиогения.
За да върне организма в положение на баланс, ендобиогенията употребява виталната мощ на лечебни растения и билки. Защо точно растения? Защото те са живи организми, енергийно заредени по този начин, че да работят в унисон с пулсациите и ритмичното функцониране на тялото, до момента в който химическите молекули са инертни, с голям брой странични резултати и са в какофония с ритъма на тялото.За да бъде дълготраен и най-благоприятен резултатът от ендобиогенното лекуване, то би трябвало да протича на физиологическо, психическо и духовно равнище.
За контакти:
[email protected]
0032487595674
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР