Едно на всеки шест диви животни във Великобритания е застрашено

...
Едно на всеки шест диви животни във Великобритания е застрашено
Коментари Харесай

Почти 1/5 от животинските видове във Великобритания са изчезнали през изминалите 50 години

Едно на всеки шест диви животни във Англия е застрашено от изгубване. Според отчета за положението на природата съвсем една пета от типовете в страната са изчезнали от 1970 година насам, когато стартира да се води статистика.

Най-висок риск от изгубване има за птиците – застрашени са повече от 40% от типовете. Като причина за това учените показват човешката активност, която води до загуба на естествения хабитат на животните.

Въпреки това на обособени места се следят и позитивни трендове. Мартин Лайнс споделя, че някои птици се завръщат във фермата му.
Виждаме типове като чучулига, сива овесАрка, жълта овесАрка и цяло обилие от животни. Това в действителност ме радва. Но има и птици, като да вземем за пример гургулиците, които бяха тук преди 10 години, а в този момент се виждат доста рядко.
Мартин Лайнс, фермер и ръководител на Nature Friendly Farming Network

Британските управляващи показват, че човешкият напредък не би трябвало да бъде за сметка на фауната.
Не бива да вършим избор сред възобновяване на природата и икономическия напредък. Тези неща би трябвало да вървят ръка за ръка. Не единствено тъй като е значимо природата да бъде добре. Всъщност, в случай че нямаме здравословна среда, няма да имаме и стопанска система в дълготраен проект.
Тони Джунипър, ръководител на Natural England

В отчета се показва още, че едно от решенията за запазване на околната среда е възобновяване на популациите на дивите животни. Учените означават, че сходни планове в Норфолк към този момент дават положителни резултати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР