Едно малко германско селце си има нов собственик. Да, точно

...
Едно малко германско селце си има нов собственик. Да, точно
Коментари Харесай

Искате да сте феодален господар в Германия? Беше възможно, но трябваше да се бръкнете със €140 000

Едно малко немско селце си има нов притежател. Да, тъкмо по този начин. Село Алвин, в източната част на провинция Бранденбург беше продадено на търг. Единственият наддаващ за селото го купи по телефона за скромните 140 000 евро. И по този начин той е станал собственик на Алвин, в който живеят 15 индивида. Населеното място е с обща величина от 16 хиляди квадратни метра и се намира на два часа път с кола от Берлин. Анонимният покупател се снабдява с цялата повърхност на селото с всичките му девет къщи, околни постройки, както и десетте му плевни и гаражи. Минималната цена на търгът е била 125 000 евро, написа Днес бг.

" Много заинтригувани страни се свръзаха с нас, даже от чужбина ", споделя Матияс Кнаке от аукционната къща Кархаусен през " Spiegel ".

Новият притежател обаче ще си има работа по селото. Къщите са обитаеми и отопляеми, само че има какво да се свърши. Много от фасадите са унищожени, има и проблем с мухъла.

Според Кнаке Алвин има " сериозна потребност от рационализация и реставрация ".

Селото е било благосъстоятелност на намиращия се в него социалистически цех за гориво, който приключва активност през 1990 година след обединяването на Германия.

Малкото обитаемо място стартира да запада, като по-младите хора се реалокират в огромните градове в търсене на работа.

През 2001 година двама братя купуват селото за " една алегорична дойчемарка ", само че не съумяват да вдъхнат нов живот в него.

Новият притежател, който е поискал да резервира анонимност, счита да успее там където неговите прародители са се провалили, разкрива още медията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР