Едно е сигурно – днес от 17:30 часа на стадион

...
Едно е сигурно – днес от 17:30 часа на стадион
Коментари Харесай

Черно море и Левски влизат в пряк сблъсък за място в Европа

Едно е несъмнено – през днешния ден от 17:30 часа на стадион „ Тича “ във Варна с изключение на на морски бриз ще замирише и на съвременен футбол.
Черно море и Левски са измежду дребното, в случай че не и единствените тимове у нас, които са научени от треньорите си не просто да тичат и да ритат топката, само че и да показват концепция и мисъл.

И при тях не опира до пари, а до умения на наставниците. Илиан Илиев към този момент от дълги години постанова своята идея за футбола и се вижда какъв брой предвидим в положителния смисъл на думата е тимът му.

Моряците могат да изиграят 90 минути в цялостна централизация и да държат противниците си напрегнат. Физика, душeвност, динамичност всичко е моделирано от треньора им.

И в случай че се тегли чертата, ще се види, че Илиан взима максимума от тези футболисти. А това става допустимо, тъй като той схваща от футболисти. Звучи опростено, само че множеството треньори не схващат от футболисти.

Футболистът подписва контракт, само че треньорът му няма концепция каква работа ще свърши на терена. Пресен образец в Черно море е украинецът Сердюк. Не бил играл една година футбол, само че Илиев решил, че ще му свърши работа.

И Сердюк е измежду водачите в голмайсторската листа, в случай че тимът не вкарва доста голове. А печели точки, без да вкарва доста, тъй като отбраната е непробиваема. Няма да открия топлата вода, като предвиждам, че през днешния ден един гол ще реши мача. Хайде да са два, в случай че най-после някой заиграе напълно вабанк.

И да създадем разликата сред Живко Атанасов от интервала му в Левски при тамошните безхаберни треньори и в този момент при Илиан Илиев във Варна. Колосално разграничение, на процедура Живко е сбъркал един или два пъти съдбовно и няма да е учудващо, в случай че го забележим и с националната фланелка. Напълно го заслужава момчето.

Сигурността на отбранителния вал обаче не е паднала от небето. Играта във фаза отбрана е дълъг развой и не става от през днешния ден за на следващия ден. И в целия хайлайф Черно море е най-добре сработеният тим в защита. Във Варна не може да вирее подобен като Неделев. И то се вижда от играта на Сердюк и Курьор. И двамата са със основна роля при пресата и отнемането на топката от съперника.

Срещу извънредно сработения и явен в проектите си тим на Черно море излиза Левски с явен акцент върху експанзията. Станимир Стоилов прелестно знае опциите на подопечните си и е наясно, че на този стадий те не са способни на 90 минути надзор върху топката и мача. Видя се против Ботев, когато съвсем всички сини футболисти излязоха от централизация и се трансфораха в елементарна, гараджийска тайфа. Но този тим на Левски може да зададе непостижимо движение и невъзможна за противниците си динамичност. И в къси периоди да реши мача. Стоилов знае ахилесовата пета на Илиев и ще стреля по нея. Черно море мъчно може да се върне в мача, в случай че разликата се отвори до два гола преднина. За разлика от Левски, Черно море няма сполучлив проект за масиран напън. Този подробност липсва в треньорската идея на Илиев.

Днес във Варна евентуално няма да гледаме хубав мач с доста голове. Но ще следим колосален конфликт сред треньорски концепции.

И успеха ще бъде изключително сладка заради още една причина. Този дуел ще е действителен тест за способността на Левски и Черно море да създадат нещо значимо в Европа. Това е мач от европейските шампионати, само че в шампионата на България. Илиан Илиев и Станимир Стоилов са привилегировани да получат тази неповторима опция. Това сверяване на часовниците е доста значимо за тях, тъй като има елементарни мачове, само че и има такива, които демонстрират кой си, какъв брой можеш и имаш ли право на искания. А в случай че нямаш – мястото ти е на пазара за ненужни никому треньори. Илиан и Мъри са измежду дребното, които са потвърдили, че още стават и в това няма нищо инцидентно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР