„Едно е посланието, което ни изпращат всички творби – само

...
„Едно е посланието, което ни изпращат всички творби – само
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Само обединени ще продължим да пишем българската история

„ Едно е посланието, което ни изпращат всички произведения – единствено обединени ние, българите, ще продължим да пишем българската история. Това ни завещаха и героите на дългата ни славна и трагична история. “ Това декларира вицепрезидентът Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България, в одобрение към участниците в Международния културен конгрес „ Велики Преслав – историята на цялостен един народ “, който за поредна година е под неин патронаж.

Поради изключителното състояние в страната церемонията по награждаването на лауреатите в състезанието за литературни и художествени произведения няма да се организира. Община Велики Преслав е основала нужната организация резултатите да бъдат регистрирани по електронен път. Във форума се включиха възпитаници от цяла България и от българските общности зад граница. Най-малките участници са 6-годишни – от България, Англия и Канада.

В приветствието си вицепрезидентът благодари на всички, съпричастни към самодейността. „ Това е родолюбива концепция, трансформирала се в идея – да знаем своя жанр и език, както ни завеща Паисий. Да разпространяваме описа за България надалеч отвън нейните лимити, да живее Родината в сърцата на нашите сънародници зад граница, да палим любовта на чужденците към българщината! Няма по-здрава връзка сред българските деца у нас и по света от общата история – извор на горделивост и ентусиазъм “, акцентира Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България,.

„ Мислено пристъпваме по улиците на старопрестолния Велики Преслав и усещаме особената му сила, която шепти за превъзходна история. Велики Преслав постави основите на най-дългата държавническа традиция в Европа – българската, а Преславската школа сътвори образа на българския народ, разпръсна независимост посредством книжовност и знание надалеч отвън границите на царството “, показва вицепрезидентът.

Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България, е уверена, че всички есета, стихотворения, творби на изкуството са почтени за премия. По думите на вицепрезидента всички участници заслужават оценки за своето старание, ученолюбие, отдаденост и любов към Родината. „ Няма по-голяма горделивост за един българин от това да види по какъв начин даже 6-годишни българчета през своите очички пресъздават славата на Велики Преслав, на България “, акцентира Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България,.

Вицепрезидентът особено благодари за търпението и упоритостта на учениците, преподавателите и родителите, които толкоз бързо и сполучливо се приспособиха към новите условия на образование, наложени поради пандемията.

Илияна Йотова: Повече от всеки път имаме потребност от единство – българите в България и българите по света
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР